Αρχείο - Ιουν 2021

Ιούνιος 30

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για το κλείσιμο υποκαταστημάτων Τραπεζών

 

Η παρατεταμένη και συνεχή υποβάθμιση της Εύβοιας από τις Τράπεζες, σε κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο συνεχίζεται. Τρία επιπλέον υποκαταστήματα τραπεζών κλείνουν στην Εύβοια μεγεθύνοντας έτσι την υπάρχουσα ήδη συρρίκνωση της στον τραπεζικό τομέα.

Δελτίο Τύπου: Διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: "Εργασίες Τέλους Χρήσης και Φορολογία Εισοδήματος - Θέματα Φορολογίας Εισοδήματος"

 

Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών υλοποιήθηκε στις 29.6.2021 το διαδικτυακό σεμινάριο με ΤΙΤΛΟ : "Εργασίες Τέλους Χρήσης και Φορολογία Εισοδήματος - Θέματα Φορολογίας Εισοδήματος", το οποίο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Την ενημέρωση έκανε ο κ. Γεώργιος Κορομηλάς, Φορολογικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας, Εισηγητής Σεμιναρίων, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών.

Η όλη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την υποστήριξη και υπό τις συντονισμένες ενέργειες του υπευθύνου του ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου κου Βαρελά Βασίλη και του Προέδρου του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  κου Νταβαρία Αντώνη.

Ιούνιος 24

Νέα μέτρα: Αλλαγές σε χρήση μάσκας, εστίαση, απαγόρευση κυκλοφορίας, παραλίες, δεξιώσεις

 

Την περαιτέρω άρση περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα:

  • Διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Δυνατότητα κυκλοφορίας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα εφόσον δεν υπάρχουν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί.

 

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 εκτός από την άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίαςισχύουν τα παρακάτω:

Διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Εργασίες Τέλους Χρήσης και Θέματα Φορολογίας Εισοδήματος»

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο την Τρίτη 29/06/2021 και ώρα 16:00 με τίτλο: "Εργασίες τέλους χρήσης 2020 και Θέματα φορολογίας εισοδήματος"

Ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Κορομηλάς, Λογιστής – Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας λογιστικών και φορολογικών βιβλίων. Εισηγητής σεμιναρίων. Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών – Μέλος της διαρκούς επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν.4308/2014.

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε κλικ στο κουμπί

Ιούνιος 18

Περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19

 

Περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19 κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Η Ειδική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά τη συνεδρίασή της εχθές, ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι:

 

·      Αναφορικά με το λιανεμπόριο, από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 τη μείωση της αναλογίας των πελατών σε 1 ανά 16 τ.μ. από 1 ανά 25 τ.μ. με σκοπό την αποφυγή ουράς εκτός καταστήματος, ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές συμπλέκονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

 

Ιούνιος 14

Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας

 

Σκοπός της Δράσης είναι η στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους και ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής δραστηριότητας για το 2021 υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19. Η στήριξη των επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.

 

Δικαιούχοι της Δράσης είναι τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

 

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ σε τουλάχιστον έναν εκ των οποίων πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση είναι οι παρακάτω:

 

Μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις

 

Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα σκαλοπάτι για το πέρασμά σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιθανόν να διακατέχεστε από άγχος και αγωνία. Είναι φυσιολογικό αυτό. Ωστόσο, εξετάσεις θα δίνετε συνέχεια στην ζωή σας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Σημασία έχει, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό να κάνετε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και προετοιμασία και να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Η ψυχραιμία, η καθαρή σκέψη, η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, η συγκέντρωση στο στόχο σας, η συνεχής διεκδίκηση των ονείρων σας είναι τα σημαντικά στοιχεία που θα σας χρειαστούν σε ότι κάνετε στη ζωή σας. Μην ξεχνάτε ότι οι πανελλήνιες είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο αλλά όχι το μόνο σημαντικό κεφάλαιο στη διαδρομή σας.

Ιούνιος 11

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας

 

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/