Αρχείο - Ιαν 2021

Ιανουάριος 30

Νέος Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19

 

Από σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 τίθεται σε ισχύ ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 με δύο επίπεδα, Α – Επιτήρησης και Β – Αυξημένου Κινδύνου.

Στο επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου τίθεται και ο Δήμος Χαλκιδέων.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται οριζόντια σε όλη την Επικράτεια είναι τα εξής:

Ιανουάριος 29

Σύσταση εντατικοποίησης ελέγχων σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας - κατόπιν σχετικών οδηγιών και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - παρακαλεί και συστήνει στα μέλη του, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων COVID-19 που έχουν εξακριβωθεί τις τελευταίες ημέρες στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων, όπως προβούν με κάθε συνέπεια στην εφαρμογή πρωτοκόλλου επιδημιολογικής επιτήρησης μέσω δειγματοληψιών με τεστ αντιγόνου στο προσωπικό των επιχειρήσεων τους, δις εβδομαδιαίως.

Σκοπός και στόχος όλων των επιχειρήσεων μέσω της εφαρμογής του εν λόγω Πρωτοκόλλου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας από τον πολύ αυξημένο αυτή την περίοδο κίνδυνο, περαιτέρω διασποράς του COVID-19.

Ιανουάριος 28

Χαιρετισμός του Προέδρου του Επιμελητηρίου στην διαδικτυακή εκδήλωση κοπής πίτας του Φορέα

 

Την ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, το Επιμελητήριο Εύβοιας, αυτή τη φορά διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών αποστασιοποίησης που επέβαλε ο κορονοϊος. Τυχερή της φετινής εκδήλωσης με την οποία ξεκίνησε η Συνεδρίαση του ΔΣ, ήταν η κα Μπουραντά Παρασκευή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Γεροντίτης μεταξύ άλλων ανέφερε.

Ιανουάριος 26

Συνάντηση με Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Εύβοιας

Άμεση προτεραιότητα στον μαζικό εμβολιασμό εργαζομένων σε Τομείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά να δοθεί άμεση προτεραιότητα στον μαζικό εμβολιασμό εργαζομένων σε Τομείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Το αίτημα απευθύνεται στους κυρίους Βασίλη Κικίλια, Υπ. Υγείας - Χρήστο Σταϊκούρα, Υπ. Οικονομικών - Άδωνι Γεωργιάδη, Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων και έχει ως ακολούθως.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αφορμή για την παρούσα αποτελεί η υλοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης των πολιτών κατά του κορονοϊού.

Ιανουάριος 21

Παράταση του ωραρίου λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιδηψού – Αρκίτσας, στις περιπτώσεις διακοπής της οδικής κυκλοφορίας στη Βόρεια Εύβοια λόγω κακοκαιρίας, ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας

Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιδηψού - Αρκίτσας, στις περιπτώσεις διακοπής της οδικής κυκλοφορίας στη Βόρεια Εύβοια λόγω κακοκαιρίας, ζητά το  Επιμελητήριο Εύβοιας. Ο Φορέας κατέθεσε το αίτημα στους κ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ  - ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ – Γ. Γ. ΛΙΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

 

Η επιστολή έχει ως ακολούθως : 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.3060/15.1.2021 με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19, μέτρα που ισχύουν για το σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00, το Επιμελητήριο Ευβοίας, συνιστά στον επιχειρηματικό κόσμο, να επιδείξει τον απαιτούμενο σεβασμό.

Στο πλαίσιο αυτό και προς αποφυγή προστίμων αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού συνιστά την αυστηρή τήρηση του ωραρίου.

Ιανουάριος 18

Ανακοίνωση Προέδρου για την επαναλειτουργία των καταστημάτων

 

Χαιρετίζω την απόφαση της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των καταστημάτων του μεγαλύτερου μέρους του λιανεμπορίου από σήμερα ημέρα Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2020 και εκφράζω  ταυτόχρονα την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου.

Ελπίζω ότι το γεγονός της ανωτέρω, έστω μη ολικής επαναλειτουργίας, θα αποτελέσει την απαρχή μιας ελπιδοφόρας πορείας για την σωτηρία της αγοράς και των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός αυτών βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, λόγω του απαγορευτικού lockdown.

Θεωρώ ότι οι στιγμές αυτές, είναι πραγματικά κρίσιμες και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους επιχειρηματίες / επαγγελματίες και από τους πολίτες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr