Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης εκπροσώπησε τη Διοίκηση του Φορέα, στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης εκπροσώπησε τη Διοίκηση του Φορέα, στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στη Λιβαδειά. Την εκδήλωση και τον ΣΒΣΕ τίμησαν, εκπρόσωποι της πολιτείας, εκπρόσωποι φορέων, καθηγητές του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο οικοδεσπότης της βραδιάς ο Πρόεδρος του ΣΒΣΕ κ. Πάνος Λώλος, επισήμανε τη σημασία της βιομηχανίας για την περιφερειακή και την εθνική οικονομία και απαρίθμησε όσα αναμένονται από την βιομηχανία κατά τη φετινή χρονιά. Παράλληλα έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υλοποίηση όλων όσων η σύγχρονη βιομηχανία σχεδιάζει με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός στον χαιρετισμό που απεύθυνε αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της βιομηχανικής δραστηριότητας για την οικονομία και την απασχόληση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.         

Ο ΥφυπουργόςΕξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας, κ. Κώστας Φραγκογιάννης αναφέρθηκεστη θέση που κατέκτησε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι οραματίζεται μια βιομηχανία που μετασχηματίζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, επενδύει στην καινοτομία, τις συνεργασίες και τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, προσελκύει επενδύσεις και συμμετέχει δυναμικά σε διεθνείς αλυσίδες αξίας με ανταγωνιστικά προϊόντα, δημιουργώντας βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία. Ο Υφυπουργός ακολούθως εξήγγειλε ουσιαστικότερες παρεμβάσεις στη βιομηχανική πολιτική της χώρας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη οικονομία, την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) κ. Γεώργιος Πιτσιλής,  αναφέρθηκε στο ρόλο της ελληνικής φορολογικής διοίκησης για την προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας και έθεσε τις δύο επιταγές που πρέπει να εκπληρώσει η Α.Α.Δ.Ε. προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η πρώτη αφορά την ταχεία εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και η δεύτερη την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής. Έθεσε επίσης τους στόχους της Αρχής για το 2024, που αφορούν την περεταίρω ψηφιοποίηση των διαδικασιών, τον οργανωτικό μετασχηματισμό προς την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις, την προώθηση της ανάπτυξης του εξαγωγικού εμπορίου και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αλλά και την οργάνωση του συστήματος εισροών και εκροών στα καύσιμα εν μέσω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές κα Αικατερίνη Καζάνη, κα Θωμαΐς Οικονόμου κ. Γεώργιος Κτιστάκης, κα Γιώτα Πούλου, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, και κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης και κ. Γεώργιος Δελμούζος αντίστοιχα, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Μεταφορών, κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Σουλιώτης και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, κ. Αθανάσιος Κυρίτσης και κ. Βασίλειος Αυγερινός αντίστοιχα. 


 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/