Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων, στα οποία μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και αγρότες
Το Επιμελητήριο Εύβοιας καταβάλλει μια δυναμική προσπάθεια, συνέπειας και συνεργασίας ώστε ο Φορέας να διεκπεραιώσει το ρόλο που οφείλει να έχει στην τοπική κοινωνία και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά πλέον και στη Διεθνή αγορά. Μια δυναμική προσπάθεια που αποσκοπεί στην υποστήριξη και στην αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας - μέσα από τα σύγχρονα δεδομένα της κοινωνίας και της οικονομίας - όχι μόνο μέσα από την παρέμβαση σε θεσμικά αιτήματα των επιχειρηματιών απένανπ στην Πολιτεία, αλλά και μέσα από πολλαπλές εστιασμένες αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες.
Η Σκύρος είναι το νησί του νησιού μας. Τόπος μαγευτικός και σαγηνευτικός, τα έχει σχεδόν όλα, αλλά δεν τα αραδιάζει με μιάς μπροστά σου. Δεν θα σε χορτάσει από την αρχή για να έχεις μαζί του μια εφήμερη σχέση καλοκαιριού. Η Σκύρος σε καλεί για στενότερη γνωριμία, μόνιμο δεσμό ασχέτως εποχής. Αν έχεις το χαρακτήρα του ερευνητή, θα χαρείς τα δώρα της με την ανυπόμονη διέγερση της ανακάλυψης.
H Χαλκίδα, πρωτεύουσα της Εύβοιας,απλώνεται τόσο στις ευβοϊκές ακτές, όσο και στις βοιωτικές ακτές του πορθμού του Ευρίπου. Την όμορφη εικόνα της σύγχρονης πόλης συνθέτουν το γνωστό ιδιόμορφο παγκόσμιο φαινόμενο της παλίρροιας στο πορθμό του Ευρίπου, ο παραλιακός πεζόδρομος με τις καφετέριες και τα ουζερί, το κάστρο του Καράμπαμπα, οι μεγαλοπρεπείς ναοί και οι πλατείες, τα νεοκλασικά αρχοντικά.
Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας. Μία μικρή Ελλάδα από το Πήλιο έως τις Κυκλάδες. Ενα νησί με υπέροχες παραλίες, φυσικά οικοσυστήματα και μοναδική πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας με θέμα : Φορολογία Εισοδήματος 2024

 

Με την μεγάλη ανταπόκριση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας με θέμα : Φορολογία Εισοδήματος 2024.

Τις εργασίες άνοιξε ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Βασίλης Βαρελάς Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ & Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου, εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την πληθώρα των ψηφιακών τους υποχρεώσεων οι οποίες πρέπει να εκπληρωθούν σε ιδιαίτερα στενά χρονικά όρια, τα οποία θα πρέπει άμεσα – ως υπογράμμισε – να διευρυνθούν. Ο κ. Βαρελάς εστίασε επίσης στην φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων η οποία επι δικαίως και αδίκως αφορά και τα 12.000 περίπου μέλη του Επιμελητηρίου.   

Η κυρία θεματολογία η οποία αντλήθηκε από τις αλλαγές που προκύπτουν στην φορολογία εισοδήματος αφορούσε : 

Ψηφιακό Παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας

 

Παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Γεροντίτη υπεγράφη την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Ψηφιακό Παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας».

Με τη συγκεκριμένη πράξη, η οποία είχε προβλεφθεί στο σχέδιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Χαλκιδέων και με την τεχνική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο Δήμος θα λειτουργήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, με τη χρήση κυρίως ψηφιακών εργαλείων, η οποία απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους του τομέα και στοχεύει:

Επιμορφωτικό Σεμινάριο : Φορολογία Εισοδήματος 2024

 

55η Τακτική Γ.Σ. του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.),

 

Στις εργασίες της 55ης Τακτικής Γ.Σ. του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, συμμετείχαν από το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γεροντίτης και η κα Δέσποινα Καραμπέτσου, εκπρόσωπος του Φορέα στον Οργανισμό.

Κατά την διάρκεια των εργασιών και μεταξύ άλλων τέθηκαν θέματα όπως η ενεργειακή μετάβαση των ελληνικών νησιών προς την κλιματική ουδετερότητα, η πορεία υλοποίησης του έργου «Ενεργητικές πολιτικές και στοχευμένο πρόγραμμα κατάρτισης πιστοποίησης για την προώθηση των ανέργων στην απασχόληση στον τομέα του Food & Beverage Management» καθώς και οι προοπτικές και οι θέσεις Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Εκδήλωση του ΣΒΣΕ Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ που αφορά την αξιοποίηση και χρήση Αιγιαλού και παραλίας από επιχειρήσεις (περιβαλλοντικοί όροι – τεχνικές προδιαγραφές κατασκευών).

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ που αφορά την αξιοποίηση και χρήση Αιγιαλού και παραλίας από επιχειρήσεις (περιβαλλοντικοί όροι – τεχνικές προδιαγραφές κατασκευών).

Για να κατεβάσετε το σχετικό ΦΕΚ κάντε κλίκ εδώ. 

Τουριστική Έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν (19 έως 21 Απριλίου 2024) στην Τουριστική Έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS, ο Α΄ Αντιπροέδρος κ. Νίκος Μώρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μαραγκός και η Υπεύθυνη Τουρισμού κα Παρασκευή Μπουραντά.

«Μια λαμπάδα, ένα Χαμόγελο»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το Επιμελητήριο Εύβοιας συντασσόμενο με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σας ενημερώνει για τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού με τίτλο  «Μια λαμπάδα, ένα Χαμόγελο», η οποία υλοποιείται ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Οι τρόποι στήριξης της εν λόγω δράσης περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Αναλυτικά, είναι οι ακόλουθες:

-             Οικονομική δωρεά | https://www.hamogelo.gr/gr/el/oikonomika/

-             Κάλυψη διαφόρων αναγκών μέσω της πλατφόρμας crowdfundingτου Οργανισμού | https://www.hamogelo.gr/gr/el/crowdfunding/

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/