Αρχείο - Σεπ 2021

Σεπτέμβριος 30

Το Επιμελητήριο στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης συμμετείχε χθες Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στη πρώτη συνάντηση όλων των βασικών συντελεστών, των μελετητών και των χορηγών του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Αθήνα, παραβρέθηκαν εκτός των παραπάνω και οι Υπουργοί κ.κ Λίνα Μενδώνη, Θ. Σκυλακάκης, Χ. Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Κελαϊδίτης και οι Δήμαρχοι των πυρόπληκτων Δήμων, κ.κ Γ. Τσαπουρνιώτης και  Γ. Κοντζιάς.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μελών της επιτροπής και η πρώτη παρουσίαση του φυσικού αντικειμένου όλων των μελετών.

Σεπτέμβριος 28

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Έγγραφο σχετικά με την λειτουργία της νέας Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Αιγύπτου NFSA

Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας

 

Δημοσιεύθηκε από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ το γενικό έγγραφο με α.π. 374002/Σ.119983/27.09.2021 με τις ρυθμίσεις για τους πυρόπληκτους στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Στο γενικό έγγραφο αναφέρονται οι πληγείσες περιοχές, οι απαιτούμενες ενέργειες, οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση εισφορών.

Σεπτέμβριος 27

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου
2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00

Δείτε την απόφαση αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο

Σεπτέμβριος 24

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «αρχή.ΖΩ!» 2021-2022 της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 01/10/2021

Σεπτέμβριος 23

Αναβολή έκθεσης «KAVALA EXPO 2021»

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του για την αναβολή της έκθεσης KAVALAEXPO 2021 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί 8-11 Οκτωβρίου 2021, εξαιτίας του mini lockdown και των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19 στην Π.Ε. Καβάλας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί, όπως ενημερωθήκαμε από το Επιμελητήριο Καβάλας, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και το Επιμελητήριο Εύβοιας θα ενημερώσει με τη σειρά του εκ νέου τα μέλη του.

Σεπτέμβριος 22

Χρήσιμες οδηγίες διαχείρισης πυρόπληκτων εκτάσεων

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα" δημοσίευσαν αναλυτικές οδηγίες για τη διαχείριση πυρόπληκτων εκτάσεων. Αναλυτικά:

  • Διαχείριση πυρόπληκτων αμπελώνων
  • Διαχείριση πυρόπληκτων ελαιώνων
  • Διαχείριση βοσκήσιμων γαιών των πυρόπληκτων περιοχών
  • Διαχείριση πυρόπληκτων καλλιέργειας συκιάς

 

Επίσης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, προχώρησε άμεσα στην τηλεφωνική και ηλεκτρονική στήριξη των πυρόπληκτων παραγωγών σχετικά με τα μέτρα αποζημιώσεων, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τις συνολικές δράσεις υποστήριξης παραγωγών και κτηνοτρόφων στις πυρόπληκτες περιοχές.

Σεπτέμβριος 21

Το Επιμελητήριο Εύβοιας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με επιχειρήσεις του νομού προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα με σκοπό την ενίσχυση της ευβοϊκής εξωστρέφειας.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου φιλοξένησε και πρόβαλε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις του Νομού μας, τη Φάρμα Σάρλη με βιολογικά προϊόντα σύκου και την Τζιβάνη Α.Ε. με βιολογικά κρασιά.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr