Αρχείο - Φεβ 2021

Φεβρουάριος 25

Άμεση επαναφορά του προγράμματος Θεραπευτικού Κοινωνικού Τουρισμού

 

Την άμεση επαναφορά του προγράμματος Θεραπευτικού Κοινωνικού Τουρισμού, ζητούν τα Επιμελητήρια Εύβοιας και Φθιώτιδας, με κοινή επιστολή των Προέδρων τους, Ιωάννη Γεροντίτη και Αθανάσιου Κυρίτση.

 

Το αίτημα που εστάλη προς τους Υπουργούς  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη,  Τουρισμού κ. Θεοχάρη  Θεοχάρη,  Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα,  Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έχει ως ακολούθως.                

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιθυμούμε να θέσουμε υπόψιν σας τα εξής :

Φεβρουάριος 22

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: Λειτουργία Επιχειρήσεων και Συναλλαγές με τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε συνθήκες Πανδημίας

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει ότι το 9ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Εύβοιας, συνδιοργανώνουν, στις 25/02/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00, Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Λειτουργία Επιχειρήσεων και Συναλλαγές με τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε συνθήκες Πανδημίας».

Στην Διαδικτυακή Ημερίδα θα συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Εύβοιας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εύβοιας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας.

Για την συμμετοχή στην Διαδικτυακή Ημερίδα  πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας

 

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου.

Για να δείτε τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας κάντε κλικ εδώ

Λειτουργία Υποστηρικτικής Πλατφόρμας για τους Δυνητικούς Δικαιούχους της Δράσης “e-λιανικό”

 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας OPENSHOPS.GR, με σκοπό την ΔΩΡΕΑΝ παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της δράσης “e-λιανικό” και πιο συγκεκριμένα:

1)    Την ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων σχετικά με τη δράση “e-λιανικό”.

2)    Την υποβοήθηση της υποβολής της αίτησης συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων της δράσης “e-λιανικό”.

Φεβρουάριος 19

Προτάσεις Επιμελητηρίου Εύβοιας για το Παρεμπόριο

 

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Εύβοιας για το παρεμπόριο κατέθεσε σήμερα, στην Κυβέρνηση - μέσω επιστολής - ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Γιάννης Γεροντίτης. Η εν λόγω επιστολή που εστάλη στους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, έχει ως ακολούθως.

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Φεβρουάριος 17

Access2Markets: Ενίσχυση του εμπορίου εκτός των συνόρων της ΕΕ από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Access2Markets της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τεθεί σε λειτουργία.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αφορά τόσο εταιρείες που έχουν αναπτύξει ήδη διεθνή εμπορική δραστηριότητα, όσο και εκείνες που ξεκινούν τώρα να εξερευνούν ευκαιρίες στις αγορές του εξωτερικού.

Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται, για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Φεβρουάριος 12

Αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων από τις πλημμύρες Δήμων Χαλκίδας και Διρφύων Μεσσαπίων

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας αναδείξουμε ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει στο Νομό μας. Συγκεκριμένα ένα από τα μέτρα που είχαν υλοποιηθεί για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στην Εύβοια στις 8 Αυγούστου 2020 (πλημμύρες) και συγκεκριμένα στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων ήταν η αναστολή πληρωμής όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τις 08 Φεβρουαρίου 2021 (υπ’ αριθμ. 1189/14-08-2020 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών).

Προτάσεις του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, με θέμα τις εξαγωγές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

Με την συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ιωάννη Γεροντίτη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 10 / 2 / 2021, ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την εξαγωγική δραστηριότητα της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση και ανάλυση από τους Εκπροσώπους του ΣΕΒΕ, όλων των δεδομένων των εξαγωγών που αφορούν την Περιφέρεια την τελευταία πενταετία, κατά τρόπο εστιασμένο και αναλυτικό, τόσο ανά Νομό όσο και ανά εξαγώγιμο είδος.

Επίσης έγινε παρουσίαση των δύο νέων επιδοτούμενων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης που υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» για απασχολούμενους στον εξαγωγικό τομέα στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον κλάδο των Δομικών Υλικών.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr