Αρχείο - 2022

Δεκέμβριος 23

Χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβο- λής για την αποζημίωση των πληγέντων κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων από τις πυρκαγιές

 

Πρόταση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για τις νέες Δράσεις «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

 

Η πρόταση κατατέθηκε με σχετική επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Οι Δράσεις κρατικών ενισχύσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, που προδημοσιεύτηκαν, αποτελούν σημαντικά εργαλεία που στόχο έχουν στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα και στην κάλυψη στοχευμένων αναγκών των ΜμΕ ανάλογα με την υφιστάμενη ψηφιακή και τεχνολογική ωριμότητά τους, αλλά και τις διαφορετικές επενδυτικές ανάγκες τους.

Δεκέμβριος 22

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ  2023/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε συνέχεια της κατάρτισης του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2023, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις τουριστικές εκθέσεις/διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετέχει με φυσική παρουσία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  το έτος 2023.

 

 

1

“VAKANTIEBEURS 2023” ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/ΜΕΙΚΤΗ, Ολλανδία-Ουτρέχτη, 11-15 Ιανουαρίου 2023
Συμμετοχή με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ)

2

Δεκέμβριος 19

Ευχές Χριστουγέννων Νέου Έτους


Τρία (3) νέα προγράμματα για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ενίσχυση της απασχόλησης

 

Ξεκίνησαν τρία νέα προγράμματα για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ενίσχυση της απασχόλησης. Αναλυτικά:

 

Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

 

Α ́ Κύκλος: Για 3.000 ανέργους που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Δικαιούχοι

  • Ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα
  • Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρίες ΟΤΑ που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα καθώς και επιχειρήσεις ΟΤΑ Α ́ και Β ́ βαθμού, όσον αφορά στην απασχόληση ατόμων με αναπηρία.

Ωφελούμενοι

Δεκέμβριος 16

Greek Tourism & Gastronomy Workshop

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο διήμερο εργαστήριο “Greek Tourism & Gastronomy Workshop”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία από τις 12 έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2022. 

Στην Πολωνία - μια χώρα με συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Εύβοια - το Φορέα εκπροσώπησαν η Υπεύθυνη σε θέματα Τουρισμού, κα Παρασκευή Μπουραντά και ο Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ & Επιχειρήσεων, κ. Βασίλειος Βαρελάς, με σκοπό την δυναμικότερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των ευβοϊκών επιχειρήσεων του κλάδου και τη δημιουργία μιας ισχυρότερης και πλέον διακριτής τουριστικής ταυτότητας του Νομού.

Πρόσκληση για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στα περίπτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην «Έκθεση Τοπικών Παραγωγών Βόρειας Εύβοιας»

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνει με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» την «Έκθεση Τοπικών Παραγωγών Βόρειας Εύβοιας», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2023, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, του Μετρό στο Σύνταγμα.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΣΠΕΛ, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ-Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας».

Η Έκθεση απευθύνεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στους δυο πληγέντες δήμους της Β. Εύβοιας (Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και Δήμος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας), με στόχοτην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων των παραγωγών, στο αγοραστικό κοινό της Αττικής.

Πρόσκληση για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στα περίπτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση "ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ 2023"

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση τουριστικών ειδών και ειδών λαϊκής τέχνης «ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ 2023», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo, στην Αττική.

Η Έκθεση αποτελεί την μεγαλύτερη και ολοκληρωμένη επαγγελματική έκθεση στο χώρο,με τη μέγιστη εμπορική αποτελεσματικότητα, καθώς την επισκέπτονται επαγγελματίες του κλάδου με καταστήματα τουριστικών ειδών και ενδυμάτων, ξενοδοχεία, τουριστικά mini market, καταστήματα κεραμικών, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα παραδοσιακών τροφίμων και ποτών. Παράλληλα με τις Παρουσίες διεξάγονται στον ίδιο χώρο, τις ίδιες ημερομηνίες οι εμπορικές εκθέσεις Λαϊκή Τέχνη και Τέχνημα.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr