• English
  • Ελληνικά
Παρασκευή, 3 Φεβρουάριος 2023

Αρχείο

Φεβρουάριος 2, 2023

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων, στα οποία μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και αγρότες.

 

 

(02/02/2023) Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα Επιχορήγησης για την Απασχόληση Μακροχρόνια Ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

 

(09/01/2023) Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Β' κύκλο του "Ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών σε Υπηρεσίς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας"

Ιανουάριος 31

Συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της περιοχής Καρύστου

 

Επίσκεψη στην Κάρυστο με σκοπό την πραγματοποίηση συναντήσεων με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της περιοχής, πραγματοποίησαν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός και τα Μέλη της Διοίκησης Νίκος Φωκίτης και Βαγγέλης Αλεξανδρής, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας Ηλία Θαλάσση.

Κατά τις συναντήσεις αναπτύχθηκαν γόνιμοι διάλογοι, ανταλλάχθηκαν απόψεις, αναδείχθηκαν προβλήματα, τέθηκαν προτάσεις και οριοθετήθηκαν κοινές δράσεις προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας. 

Την προηγούμενη ημέρα ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοίκησης παραβρέθηκαν στην Εκδήλωση Κοπής Πίτας του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου.

Β΄ Φάση του επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων «Πάω Μπροστά»

 

Ξεκίνησε η Β΄ Φάση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU και απευθύνεται σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και με την ολοκλήρωσή της, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης. Συνολικά δηλαδή το επίδομα ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Ιανουάριος 30

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (242Β’/20.01.2023) η Κοινή Υπουργική Απόφαση με υπ. αριθμ. 1170/25023 για το “Market Pass”

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (242Β’/20.01.2023) η Κοινή Υπουργική Απόφαση με υπ. αριθμ. 1170/25023 σχετικά με το “MarketPass” όπου δίνονται λεπτομέρειες για τον καθορισμό του χρόνου της παραγωγικής λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής της παρ. 5 του άρθρου 115 του ν. 5007/2022 (Α’ 241), των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη λειτουργία της, των απαραίτητων διαλειτουργικοτήτων, των καταστημάτων και των λαϊκών αγορών όπου χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας.

Η είσοδος του φυσικού προσώπου - δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) ή μέσω του vouchers.gov.gr, πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet).

Ιανουάριος 27

Ενεργά επιδοτούμενα προγράμματα

 

Το επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει για τα ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων όπου μπορείτε να υποβάλλεται αίτηση.

Δείτε αναλυτικά τα ενεργά προγράμματα στο επισυναπτόμενο αρχείο

Ιανουάριος 26

ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ιανουάριος 25

Με την μαζική συμμετοχή όλων των Φορέων του Νομού, ο ΕΟΤ και το Επιμελητήριο πραγματοποιήσαν την πλέον διευρυμένη και εποικοδομητική συζήτηση που έχει λάβει χώρα για τον ευβοϊκό τουρισμό

 

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου εκδήλωση διευρυμένης συζήτησης με θέμα :  ΄΄ Βιώσιμος τουρισμός – νέες προκλήσεις του κλάδου – στρατηγικό πλάνο ΄΄, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Επιμελητήριο Εύβοιας το παρόν έδωσαν σχεδόν όλοι οι Φορείς του Νομού, συμβάλλοντας σε μια σύσκεψη πραγματικό εφαλτήριο για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, με τη σύμφωνη γνώμη όλων ότι ο τουρισμός πρέπει τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει τη βαριά βιομηχανία του Νομού.  

Ιανουάριος 13

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ _HORECA 2023

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση HORECA 2023, που θα διεξαχθεί μεταξύ 10- 13 Φεβρουαρίου 2023 στο ATHENS METROPOLITAN EXPO- GREECE στην Αττική και έχει ως στόχο τηνπροβολή των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται εντός των χωρικών της ορίων, καλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβληθούν μέσω του διαδραστικού εκθεσιακού της περιπτέρου, είτε με δείγματα των παραγόμενων προϊόντων τους, είτε/και με  έντυπο πληροφοριακό υλικό (κάρτες, φυλλάδια κ.α.) είτε/και με την φυσική παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας ως επισκέπτη στην έκθεση,  όπως συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα.

https://forms.gle/31exyUBhaPhxjsqTA

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr