• English
  • Ελληνικά
Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2023

Αρχείο - 2023

Σεπτέμβριος 28

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων, στα οποία μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και αγρότες.

 

 

(28/09/2023) Νέα προγράμματα χρηματοδότησης για Μικρομεσαίες και Τουριστικές Επιχειρήσεις

Δύο (2) νέες Δράσεις μέσα από το πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" του ΕΣΠΑ 2021 - 2027 αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες θα αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα “Προγραμματισμός Προσκλήσεων Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα 2021-2027", οι δράσεις που αναμένονται και αφορούν την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι:

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Νέα προγράμματα χρηματοδότησης για Μικρομεσαίες και Τουριστικές Επιχειρήσεις

 

Δύο (2) νέες Δράσεις μέσα από το πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" του ΕΣΠΑ 2021 - 2027 αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες θα αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα “Προγραμματισμός Προσκλήσεων Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα 2021-2027", οι δράσεις που αναμένονται και αφορούν την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι:

 

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Σεπτέμβριος 27

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον»

 

Το Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το διήμερο 22 – 23 Σεπτεμβρίου 2023, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών. Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν στην Εκδήλωση που αποτελούν ταυτόχρονα και μεγάλες προκλήσεις για όλο το επιχειρείν, ήταν : 1. Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση 2. Ο ψηφιακός Μετασχηματισμός 3. Η πράσινη Μετάβαση

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθετήθηκαν Εκπρόσωποι της Πολιτείας,  Έλληνες και Ευρωπαίοι παράγοντες της επιχειρηματικότητας, Επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη Τραπεζών και Πρόεδροι Επιμελητηρίων.

Σεπτέμβριος 26

Αναπτυξιακός Νόμος 4887/2022: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα καθεστώτα ενισχύσεων "Μεταποίηση - Εφοδιαστική αλυσίδα" και "Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων"

 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για το καθεστώς ενίσχυσης "Μεταποίηση - Εφοδιαστική Αλυσίδα" (2η Πρόσκληση) και για το καθεστώς ενίσχυσης "Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων" (2 Πρόκληση) έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Σεπτέμβριος 25

Έκθεση SEREXPO

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησε η κα Δέσποινα Καραμπέτσου στα εγκαίνια του κορυφαίου επιχειρηματικού γεγονότος των Σερρών, της επιχειρηματικής έκθεσης SEREXPO και στις Εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της ΚΕΕΕ, που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Σερρών, παρουσία του Πρόεδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη. 

Τα εγκαίνια της SEREXPO 2023 πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ την Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ διεύθυνε ο γενικός γραμματέας της, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη, ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη, ο Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έλαβε χώρα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην παραλία Χαλκίδας - μπροστά στην προτομή της Ηρωίδας - και μετά από την Επιμνημόσυνη Δέηση, ο Πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ και Μέλος του ΔΣ του Φορέα, κατέθεσε στεφάνι του Επιμελητηρίου στη μνήμη της.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ VinoSource

Στις 2 Οκτωβρίου, η ιαπωνική εταιρεία Kafeine G.K. θα εγκαινιάσει την ψηφιακή πλατφόρμα με την ονομασία VinoSource.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αφιερωμένη και προορίζεται για τους Ιάπωνες εισαγωγείς. Θα τους επιτρέπει να εντοπίζουν κρασιά που δεν εισάγονται στην Ιαπωνία και τα οποία ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες τους, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο δεκαπέντε κριτηρίων αναζήτησης. 

Οι εξαγωγείς οίνων μπορούν επίσης να συνδεθούν δωρεάν, εάν επιθυμούν να καταχωρίσουν τα κρασία τους στο VinoSource. Να σημειωθεί ότι, για να είναι επιλέξιμοι οι οίνοι αυτοί δεν πρέπει να εισάγονται στην Ιαπωνία.

Σεπτέμβριος 21

Συνάντηση Εργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Ευβοίας και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών πόρων του ΕΚΠΑ

 

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ. Ιωάννη Γεροντίτη και του Προέδρου του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Θεόδωρου Ζαχαριάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την επιχειρηματική ανάπτυξη των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον Αγροδιατροφικό τομέα και εδρεύουν στη Εύβοια και τους τρόπους που οι δυο Φορείς μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκαν :

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr