Αρχείο - Ιαν 23, 2014

Ημερομηνία

Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Με ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκινάει ο θεσμός των farmer’s market στην Ελλάδα καθώς οι καθυστερήσεις στην ψήφιση του αγροτικού πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η σχετική τροπολογία-πλαίσιο των «αγορών παραγωγών» επιτρέπει μόνο την πιλοτική λειτουργία τους. Ειδικότερα το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η «Δημοκρατία των Αγροτών» (farmers’ republic) που αποτελεί την πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών η οποία δημιουργήθηκε από την ομάδα του «Γίνε Αγρότης» της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Oριστικό τέλος στη θεώρηση όλων των βιβλίων και φορολογικών στοιχείων κατάργηση της τήρησης πρόσθετων βιβλίων κατάργηση της έκδοσης δελτίων αποστολής αλλά και της έκδοσης αποδείξεων δαπανών φέρνουν οι αλλαγές που επήλθαν από την 1η Iανουαρίου 2014 στις διαδικασίες τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Στο εξής χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να εκδίδουν αθεώρητες χειρόγραφες αποδείξεις ενώ ήδη από την 1η Iανουαρίου 2013 έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν αθεώρητα τιμολόγια. Mε τις νέες ρυθμίσεις παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων με φορολογικές ταμειακές μηχανές ακόμη και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΟΙΟΙΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Δεκάδες επαγγέλματα εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακής μηχανής και την έκδοση αποδείξεων μέσω αυτής. Στην εξαίρεση δεν συμπεριλαμβάνονται οι οδηγοί ταξί καθώς και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Πάντως όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις με ταμειακή μηχανή υποχρεούνται στην έκδοση χειρόγραφων ή μηχανογραφημένων αποδείξεων. Με τον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που ισχύει από τις αρχές του έτους καταργείται επίσης η υποχρέωση τήρησης πρόσθετων βιβλίων θεώρηση φορολογικών στοιχείων καθώς και η έκδοση δελτίου αποστολής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/