• English
  • Ελληνικά
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023

Αρχείο - Ιαν 2014

Ημερομηνία

Ιανουάριος 31

15+1 φορείς: Ομαδικά «πυρά» στα εξοντωτικά πρόστιμα.

 Ψήφισμα εντονότατης διαμαρτυρίας σε δραματικούς τόνους στο οποίο γίνεται λόγος για «οικονομική γενοκτονία» μέσω των εξοντωτικών προστίμων «κατά δικαίων και αδίκων» που θεσπίστηκαν με τις πρόσφατες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία ενέκριναν χθες δεκαπέντε φορείς της αγοράς που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο του μικρομεσαίου επιστημονικού επιχειρηματικού επαγγελματικού και γενικά παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Ιανουάριος 30

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 440.000 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τις κατευθυντήριες γραμμές και τους βασικούς άξονες μιας μεσοπρόθεσμης στρατηγικής για την ανεργία τη διετία 2014-15 εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης με συνολικό κόστος το οποίο θα ξεπεράσει το 15 δισ. ευρώ για 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης.

Απ’ αυτές όπως ειπώθηκε οι 100.000 θα δημιουργηθούν άμεσα και συγκεκριμένα εντός των επόμενων μηνών με το 80% να αφορά τον ιδιωτικό και μόνο το 20% το δημόσιο τομέα.

ΈΝΤΕΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ.

 Εντεκα συγκεκριμένες προτάσεις για τον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) παρουσίασε σε ομιλία του στη Λιβαδειά και σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς.

Τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία του ΟΑΕΕ σημείωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας καταδεικνύουν την αναγκαιότητα απενεργοποίησης μιας σημαντικής μερίδας οφειλετών οι οποίοι έχουν πληγεί από την ύφεση.

Ιανουάριος 28

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Στις 28/01/2014 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη Φορέων στο Επιμελητήριο Ευβοίας γιατο θεσπισθέν και ισχύον από 1/1/2014 φορολογικό καθεστώς που δρώντας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

Στις 28 Φεβρουαρίου θα οριστεί η καταληκτική ημερομηνία του πρώτου κύκλου υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επιχειρηματικών σχεδίων στον επενδυτικό νόμο 3908/2011 όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Προς το

ν σκοπό αυτό θα υπάρξει ειδική νομοθετική πρωτοβουλία ενώ οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου αιτήσεων υπαγωγής στοn Β' κύκλο 2014 θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι ενέργειες αυτές είναι επιβεβλημένες λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου της Ε.Ε.

Ιανουάριος 23

Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Με ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκινάει ο θεσμός των farmer’s market στην Ελλάδα καθώς οι καθυστερήσεις στην ψήφιση του αγροτικού πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η σχετική τροπολογία-πλαίσιο των «αγορών παραγωγών» επιτρέπει μόνο την πιλοτική λειτουργία τους. Ειδικότερα το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η «Δημοκρατία των Αγροτών» (farmers’ republic) που αποτελεί την πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών η οποία δημιουργήθηκε από την ομάδα του «Γίνε Αγρότης» της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Oριστικό τέλος στη θεώρηση όλων των βιβλίων και φορολογικών στοιχείων κατάργηση της τήρησης πρόσθετων βιβλίων κατάργηση της έκδοσης δελτίων αποστολής αλλά και της έκδοσης αποδείξεων δαπανών φέρνουν οι αλλαγές που επήλθαν από την 1η Iανουαρίου 2014 στις διαδικασίες τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Στο εξής χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να εκδίδουν αθεώρητες χειρόγραφες αποδείξεις ενώ ήδη από την 1η Iανουαρίου 2013 έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν αθεώρητα τιμολόγια. Mε τις νέες ρυθμίσεις παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων με φορολογικές ταμειακές μηχανές ακόμη και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΟΙΟΙΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Δεκάδες επαγγέλματα εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακής μηχανής και την έκδοση αποδείξεων μέσω αυτής. Στην εξαίρεση δεν συμπεριλαμβάνονται οι οδηγοί ταξί καθώς και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Πάντως όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις με ταμειακή μηχανή υποχρεούνται στην έκδοση χειρόγραφων ή μηχανογραφημένων αποδείξεων. Με τον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που ισχύει από τις αρχές του έτους καταργείται επίσης η υποχρέωση τήρησης πρόσθετων βιβλίων θεώρηση φορολογικών στοιχείων καθώς και η έκδοση δελτίου αποστολής.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr