Αρχείο - Ιουλ 2015

Ιούλιος 31

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ : ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ψήφισμα με αποδέκτες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης. Οι παραγωγικοί φορείς ζητούν πρωτίστως από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση να συμβάλλουν στην αποφυγή πρόωρων εκλογών το προσεχές φθινόπωρο, εξέλιξη που θα λειτουργούσε εις βάρος της πραγματικής οικονομίας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, με σκοπό τη δημιουργία ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους οικονομικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, εξέδωσε απόφαση με την οποία εισάγει αλλαγές στους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία απαλλαγής από το ΦΠΑ για την αγορά ή την εισαγωγή αγαθών που προορίζονται για εξαγωγή και ενδοκοινοτική παράδοση, αυτούσια ή μεταποιημένα, καθώς και των υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τις πράξεις αυτές.

Ιούλιος 30

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ 3ης FOOD EXPO GREECE (19-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016)

Η 3η FOOD EXPO GREECE 2016 με καινοτόμο σχεδιασμό, σωστή ομαδοποίηση των προϊόντων, βελτιωμένες πρακτικές προσέλκυσης επισκεπτών και τεράστιο διαφημιστικό budget, θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Μαρτίου 2016, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ

Την παράταση της ισχύος του νόμου για τις 100 δόσεις, ώστε να ενταχθούν σ' αυτόν και άλλες επιχειρήσεις που λόγω της οικονομικής αστάθειας που προκλήθηκε κυρίως από τα capital controls, τον τελευταίο μήνα, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά οξυμένο πρόβλημα αποπληρωμής των οφειλών τους στα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ιούλιος 28

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ CAPITAL CONTROLS (π.χ. με προμηθευτές εξωτερικού) – ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠ. ΟΙΚ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τη σύσταση Ειδικών Υποεπιτροπών, ανά Πιστωτικό Ίδρυμα (εφεξής Π.Ι.) που λειτουργεί στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την έγκριση συναλλαγών που εμπίπτουν στην παράγραφο 12 του άρθρου πρώτου της από 18.7.2015 ΠΝΠ (Π.Ν.Π. της 18.7.2015) , προβλέπει απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Τη «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία» θα γλιτώνουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών που δεν πληρώθηκαν ή δεν θα πληρωθούν κατά το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Ιούλιος 24

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Επιμελητήριο σας ενημερώνει για τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία/εφαρμογή την οποία ανέπτυξε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία.

Ιούλιος 23

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/