Αρχείο - Φεβ 2013

Φεβρουάριος 28

ΙΚΑ-ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΦΜΥ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει την όλη διαδικασία συνείσπραξης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) και ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προωθείται από την κυβέρνηση.Ενημερώνοντας η διοίκηση του ΙΚΑ τις υπηρεσίες της έστειλε έγγραφο με τις προθεσμίες καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του πρώτου τριμήνου επισημαίνονται σε έγγραφο της διοίκησης του ΙΚΑ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.Στην ενημέρωση περιλαμβάνεται συνημμένο το υπ' αριθμ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 50ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» για χρηματοδότηση 467 επενδυτικών σχεδίων με συνολικό προϋπολογισμό 50.062.364.07 ευρώ. Η συμβολή της κρατικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 25.031.18235 ευρώ. Με την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» η τουριστική επιχειρηματικότητα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
ΠΗΓΗ:Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ21/02/2013

Φεβρουάριος 26

Αρση αντικινήτρων για επενδύσεις

Προτεραιότητα στην προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων θέτει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή δημιουργώντας νέα κεντρική αδειοδοτική Αρχή ενισχύοντας τον ρόλο του οργανισμού «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» ενώ θεσπίζει τα Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΧΑΣΕ).
Στόχος του νομοσχεδίου όπως προκύπτει από τις επιμέρους διατάξεις είναι η άρση των αντικινήτρων η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αλλά και η παροχή ουσιαστικών ενισχύσεων και ρευστότητας μέσω των επιχορηγήσεων και των φορολογικών απαλλαγών στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013

Το Επιμελητήριο Ευβοίας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευβοίας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας συνδιοργάνωσαν με την ευκαιρία του Νέου Έτους την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στο Ξενοδοχείο ΄΄Lucy΄΄ κοινή ετήσια εορταστική εκδήλωση κοπής πίτας. Όπως δήλωσαν οι Πρόεδροι των τριών Φορέων  με την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης επιθυμούν να διαμηνύσουν ότι μόνο με κοινή προσπάθεια με κοινή θέληση και συντονισμένη δράση θα αντιμετωπισθούν επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας της επιχειρηματικότητας των επιχειρηματιών και της κοινωνίας.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλίκ εδώ.

Για να δείτε σχετική φωτό κάντε κλίκ εδώ.

ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ 2007

Έκδοση ΚΥΑ για χρηματοδότηση νέων έργων στις πυρόπληκτές περιοχές του 2007.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλίκ εδώ.

Φεβρουάριος 22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας κατόπιν αναφοράς από τηλεοπτική εκπομπή για την παράνομη ακύρωση προστίμων που επιβλήθηκαν σε  πρατήρια υγρών καυσίμων της Εύβοιας διερεύνησε το θέμα και διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Τα πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν ούτε για ελαττωματικές αντλίες ούτε για νόθευση καύσιμων ούτε για οποιαδήποτε αιτία που θα επηρέαζε την νόμιμη διακίνηση των καυσίμων προς τον καταναλωτή. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για απλές ελλείψεις στις πινακίδες που υπάρχουν στις αντλίες. Συγκεκριμένα από τους ελέγχους που διενέργησαν τα όργανα της διεύθυνσης ανάπτυξης διαπίστωσαν ότι σε ορισμένες εγκεκριμένες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και σύννομες κατά τ’ άλλα αντλίες απουσίαζε η αναγραφή του αριθμού της εγκριτικής απόφασης είτε διότι η αναγραφή υπήρχε αλλά δεν ήταν ευδιάκριτη είτε διότι είχε καταστραφεί από την πάροδο του χρόνου.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ο Ιωάννης Γεροντίτης εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Ευβοίας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 σχετικά με  τα  ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου μετά την εν λόγω συνάντηση εξέφρασε την αισιοδοξία του για την διατήρηση των τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας στο Νομό δηλώνοντας ότι το Επιμελητήριο θα παρακολουθεί το θέμα και θα αναμένει τις επόμενες εξελίξεις επιδιώκοντας όχι μόνον να ανασταλεί οποιαδήποτε ενέργεια για μετακίνηση τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά ο Νομός Εύβοιας να αναβαθμιστεί σε Εκπαιδευτικό Κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φεβρουάριος 19

ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η πρωτοβουλία ΗΠΑ και Ε.Ε. να επιδιώξουν συμφωνία για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου κορυφώνει αναμφισβήτητα την τάση για διμερείς διαπραγματεύσεις που έχει γίνει αισθητή τα τελευταία έτη μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Γύρου της Ντόχα. Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο εγχείρημα από την εποχή ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου WTO or World Trade Organization or Παγκόσμιο* Οργανισμο* Εμπορίου&orderby=2'>ΠΟΕ το 1995 περικλείοντας το ήμισυ της παγκόσμιας εμπορικής παραγωγής και το 1/3 των διεθνών εμπορικών συναλλαγών.
Εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν τελικά σε συμφωνία θα αλλάξει εντυπωσιακά ο χάρτης του παγκόσμιου εμπορίου συμβάλλοντας στην ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας με συνολικό πρόσθετο ετήσιο εισόδημα για την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ πάνω από 150 δισ. ευρώ καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/