Αρχείο - Φεβ 5, 2013

Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και στον συνεδριακό τουρισμό

Η ΕΙΣΟΔΟΣ της Ελλάδας σε τροχιά ανάκαμψης είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού επισημαίνουν με δηλώσεις τους στην ΕΞΠΡΕΣ τουριστικοί φορείς οι οποίοι διαπιστώνουν ότι μένει αναξιοποίητη μια τεράστια ευκαιρία –οικονομικά και τουριστικά– για τη χώρα. Το πλήγμα που έχει δεχτεί η εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό η απουσία στοχευμένου μάρκετινγκ και η έλλειψη μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου είναι βασικοί λόγοι που καθιστούν την Ελλάδα «αδύναμο παίκτη» στη διεθνή συνεδριακή αγορά. Αν και το γόητρο της χώρας αποκαθίσταται σταδιακά στο εξωτερικό η τελευταία διετία κακής δημοσιότητας δεν αναπληρώνεται όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.
Σημειώνεται ότι για τη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται 2-4 χρόνια πριν ενώ για τα πολύ μεγάλα (με 5.000 συνέδρους) έως και 5-7 χρόνια πριν.

Νομοθετική παρέμβαση για μείωση των τιμών στα καύσιμα

Ανατροπές στην αγορά των υγρών καυσίμων με την κατάργηση των ψιλών γραμμάτων στις συμβάσεις των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών με τους περίπου 6.000 βενζινοπώλες φέρνει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» οι συγκεκριμένες διατάξεις που θα συμπεριλάβει ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στο νομοσχέδιο για τις κρατικές προμήθειες αποσκοπούν στη διαφάνεια της τιμολόγησης της βενζίνης και του πετρελαίου αλλά και στη μείωση των τιμών κατά περίπου 6 λεπτά το λίτρο.
Με τα πέντε άρθρα της «νομοθετικής ρύθμισης θεμάτων συμβάσεων αγοράς πετρελαιοειδών» που ετοίμασε ύστερα από διάλογο με τους πρατηριούχους και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός επιδιώκεται η αποσύνδεση της χονδρικής τιμής πώλησης των καυσίμων από την παροχή οικον

Προωθείται η κατάργηση της ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων

Την κατάργηση της ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων που ελέγχει τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας και τη διάσπαση της αρμοδιότητας ελέγχου στα κατά τόπους ελεγκτικά κέντρα προωθούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο νέων αλλαγών στη δομή του φοροελεγκτικού μηχανισμού.
Η εισήγηση έπεσε σαν βόμβα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος εξέφρασε την απορία για το σκεπτικό της κατάργησης της συγκεκριμένης εφορίας η απόδοση της οποίας όχι μόνο δεν υστερεί έναντι των άλλων μεγάλων ΔΟΥ αλλά στους 15 μήνες λειτουργίας της έχει βεβαιώσει φόρους πάνω από 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα η σύστασή της εντάχθηκε στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2011 και ήταν ένας από τους όρους του 2ου μνημονίου με την τρόικα και θα είναι δύσκολο να εξηγηθεί η κατάργησή της στους επικεφαλής της τρόικας που καταφθάνουν τέλη του μήνα.

Η παραδοχή του λάθους δεν λύνει το πρόβλημα

Η παραδοχή του λάθους δεν λύνει το πρόβλημα
Η παραδοχή από το ΔΝΤ του τραγικού λάθους των οικονομολόγων του αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα είναι μία πράξη που πρέπει να εκτιμηθεί. Διότι δεν είναι καθόλου εύκολο -και πιστέψτε με- αυτοί οι κολοσσοί που ταρακουνούν με μία κουβέντα τους την παγκόσμια οικονομία να παραδέχονται ότι «τίναξαν στον αέρα τις προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία» όπως πολύ ορθά απέδωσε το λάθος η εφημερίδα Washington Post.
Ομως η παραδοχή του λάθους δεν λύνει το πρόβλημα και καλύπτει μόνο τον μισό δρόμο.

Αντάρτικο πρυτάνεων και φοιτητών για την «Αθηνά»

Εκρυθμο είναι το κλίμα στα ΑΕΙ και στις τοπικές κοινωνίες εξαιτίας των προωθούμενων βάσει του σχεδίου «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας συγχωνεύσεων - καταργήσεων τμημάτων και ιδρυμάτων.

Εως το τέλος του μήνα η καταβολή των εισφορών

Εως το τέλος του μήνα -και όχι μέχρι την 5η τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της απασχόλησης των εργαζομένων που καθιερώθηκε με τον ν. 4075/2012 και επρόκειτο να ισχύει από τις 7 Φεβρουαρίου- θα συνεχίσουν να καταβάλλουν στο ΙΚΑ οι επιχειρήσεις τις ασφαλιστικές εισφορές. Την παράταση αποφάσισε το ΙΚΑ «εν αναμονή επικείμενης νομοθετικής μεταρρύθμισης στο σύστημα είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» η αναβολή της εφαρμογής του μέτρου έγινε με δεδομένο ότι τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει το πλαίσιο για την ταυτόχρονη καταβολή εισφορών και φόρων που προβλέφθηκε με τον ν. 4075/12 για τη διασφάλιση των εσόδων από εισφορές και φόρους.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας σας ενημερώνει ότι το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) το Μελισσοκομικό Ερευνητικό Εκπαιδευτικό Κέντρο (ΜΕΕΚ) το Μελισσοκομικό Σύλλογο Χαλκιδικής “Ο Αριστοτέλης” το Μελισσοκομικό Σύλλογο Άργους και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών “Η Πλεύση” διοργανώνει ένα 10ήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη μέλισσα και τα προϊόντα της καθώς και την προστασία των προϊόντων από κάθε είδους τοξικές ουσίες του περιβάλλοντος.
Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι η ANEL- STANDTARD Παντελάκης και η VITA (Europe).  Κοινός παρονομαστής όλων των εκδηλώσεων είναι ο κ. Gilles Ratia πρόεδρος της Apimondia της Παγκόσμιας Οργάνωσης Μελισσοκόμων. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως προέδρου της Apimondia ο κ. G.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/