Αρχείο - Ιαν 2009

Ιανουάριος 30

Εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας στα Στύρα.

Εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πίτας που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Εύβοιας με τον Εμπορικό Σύλλογο Στύρων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ 28 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα  του κέντρου «Μουριές» στα Στύρα.

styra1.JPG

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η δήμαρχος Στυρέων κα Σοφία Μούτσου εκπρόσωποι φορέων της περιοχής όπως εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασοπυροσβεστών και του Συλλόγου Νέων της περιοχής καθώς και πλήθος μελών του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου.

styra.JPG

Τ

Το Θεσμικό Πλαίσιο Υπερκαταστημάτων.

Άρθρο 10 του Ν.2323/95 όπως τροποποιήθηκε από τους νόμους Ν.3377/2005 και Ν.3557/2007.

Εμπορικές πράξεις Άδεια ίδρυσης υπεραγορών λιανικού εμπορίου.


1. Για την ίδρυση καταστημάτων λιανικού εμπορίου απαιτείται άδεια που χορηγείται με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ύστερα από γνώμη της αντίστοιχης οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής του οικείου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης και του οικείου επιμελητηρίου όταν η συνολική επιφάνεια του εμπορικού καταστήματος είναι:
α) πάνω από 1.500 τ.μ.

Διοργάνωση ημερίδας για Ασφάλιση Εξαγωγικών Πιστώσεων.

Το θέμα της ημερίδας ήταν :  Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) τα Προγράμματα Ασφάλισης και οι Καλυπτόμενοι Κίνδυνοι .

oaep.JPG     oaep1.JPG

Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Κλέαρχου Ευστράτογλου Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Ο.Α.Ε.Π. που παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την ταυτότητα του Ο.Α.Ε.Π. ο οποίος είναι ένας αυτόνομος μη κερδοσκοπικός οργανισμός (Ν.Π.Ι.Δ.) με την εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομίας.

Ιανουάριος 29

Εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας
Βραβεύσεις Σπουδαστών
από Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας.

Η Ετήσια καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009 σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος οι Βουλευτές του Νομού μας κοι Αναστάσιος  Λιάσκος και Γεώργιος Παπαγεωργίου ο Αντινομάρχης κος Αλεξίου Γεώργιος ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος Νικόλαος Ζέρβας ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και Αντιδήμαρχος κος Κωνσταντίνος Ρουσσόπουλος ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κος Δημήτριος Νικολάου ο Αντιδήμαρχος κος Διαμαντής Γεωργούλης ο Αντιδήμαρχο

Ιανουάριος 28

Εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου για τα μέλη της Καρύστου.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε για πρώτη φορά στην Κάρυστο η κοπή Πίττας του Επιμελητηρίου για τα Μέλη της Καρύστου.

Η κοπή πίτας έγινε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009 σε αίθουσα καφετέριας της περιοχής.

IMG_9576.JPG      IMG_9604.JPG

Η οργάνωση της τελετής κοπής πίτας έγινε με την συνεργασία των τοπικών Συλλόγων ήτοι :
• Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου
• Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καρύστου
• Σύλλο

Ιανουάριος 27

Στη Δημοσιότητα το σ/ν για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση έδωσαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου το κείμενο του σχεδίου νόμου για το θεσμικό πλαίσιο κανόνων λειτουργίας των εταιριών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.
 

Το σχέδιο προέκυψε μέσα από τη λειτουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στις 10-11-2008.

Τα βασικά σημεία της πρότασης νόμου είναι:
• Απαγορεύεται ρητά η είσπραξη χρηματικών απαιτήσεων από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται με αυτό το αντικείμενο βάσει συμβάσεων που συνάπτουν με διάφορες τράπεζες ή εταιρίες του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.

Ιανουάριος 26

Σεισάχθεια.

  Άρθρο του Γιάννη Λιονάκη  Β΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου.

30.jpg

Στο τελευταίο μου άρθρο δύο μήνες πριν περίπου  είχα προβλέψει την άμεση αύξηση των spread των Ελληνικών ομολόγων στις 170 μονάδες βάσης τουλάχιστον με ιστορικό χαμηλό  τις 15. Σήμερα που γράφω   οι εξελίξεις με ξεπέρασαν .Μεσολάβησε βέβαια και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Οικονομίας από τον Διεθνή Οίκο Αξιολόγηση Standard 8 Poor’s   και τα sread  των Ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές ξεπέρασαν τις 270 μονάδες βάσης.

Ιανουάριος 23

Φορολογική Συνείδηση και Ειλικρίνεια.

Άρθρο του κ.Παντελή ΚούκουΑντιπροέδρου του Επιμελητηρίου.

koukos.jpg


Μερικές σκέψεις για να ξεκινήσει μια ειλικρινής συζήτηση για θέματα που δεν αφορούν τα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά την πραγματική ζωή.

Με αφορμή την διαφημιστική καμπάνια του ΥΠΟΙΟ για την Φορολογική Συνείδηση στην οποία θα πρόσθετα και την συνέπεια προς τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς έρχονται στη σκέψη οι σκηνές καθημερινής τρέλας και αμετροέπειας που ζουν και υφίστανται οι επι

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/