Διοργάνωση ημερίδας για Ασφάλιση Εξαγωγικών Πιστώσεων.

Το θέμα της ημερίδας ήταν :  Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) τα Προγράμματα Ασφάλισης και οι Καλυπτόμενοι Κίνδυνοι .

oaep.JPG     oaep1.JPG

Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Κλέαρχου Ευστράτογλου Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Ο.Α.Ε.Π. που παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την ταυτότητα του Ο.Α.Ε.Π. ο οποίος είναι ένας αυτόνομος μη κερδοσκοπικός οργανισμός (Ν.Π.Ι.Δ.) με την εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομίας. Ο ρόλος του είναι να στηρίζει έμμεσα σαν εγγυητής την χρηματοδότηση των εξαγωγέων και να καλύπτει τους κινδύνους εκείνους που κατά κανόνα δεν ασφαλίζονται από ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων κινδύνους που δημιουργεί η οικονομική αστάθεια στην αγορά  αλλά και η ύπαρξη πολλών σταθερών αλλά και ασταθών παραγόντων που υπάρχουν στις διεθνείς συναλλαγές.

Ο κ. Κλέαρχος  Ευστράτογλου χαρακτήρισε για τους λόγους αυτούς ιδιαίτερα σημαντική την χρησιμότητα της ημερίδας για την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε καθώς όπως ανέφερε η χρηματοοικονομική κρίση καθιστά τον ρόλο ύπαρξης του Ο.Α.Ε.Π. ακόμη πιο καίριο αφού οι κίνδυνοι μη πληρωμών των πιστώσεων είναι μεγαλύτεροι από ποτέ. Στην συνέχεια παρουσίασε και ανέλυσε τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ο.Α.Ε.Π. και αναφέρθηκε διεξοδικά στους παράγοντες αύξησης της εξωστρέφειας στα προγράμματα ασφάλισης στους καλυπτόμενους κινδύνους στην διαδικασία ασφάλισης στην διαδικασία αποζημίωσης των ασφαλισμένων επιχειρηματιών καθώς επίσης και στα ιδιαίτερα μέτρα υπέρ των εξαγωγικών επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών.

 Πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Ε.Π. παρουσίασε και ανέπτυξε τα εξής προγράμματα ασφάλισης : α) πρόγραμμα ασφάλισης βραχυπρόθεσμων εξαγωγικών πιστώσεων β) πρόγραμμα ασφάλισης μέσο-μακροπρόθεσμων εξαγωγικών πιστώσεων (για εξαγωγές προϊόντων η κατασκευή τεχνικών έργων στο εξωτερικό) το οποίο αφορά ασφάλιση πίστωσης του προμηθευτή αλλά και ασφάλιση πίστωσης στον αγοραστή γ) πρόγραμμα ασφάλισης μέσο-μακροπρόθεσμων εξαγωγικών πιστώσεων που αφορά σε ναυπήγηση πλοίων και δ) πρόγραμμα ασφάλισης επενδύσεων εξωτερικού.


Ακολούθως ο κ. Άρης Κρεββατάς Προϊστάμενος του Τμήματος Κατάρτισης Συμβολαίων και Υποστήριξης Πελατών του Ο.Α.Ε.Π. απάντησε σε ερωτήματα που έθεσε το ακροατήριο. Η ημερίδα έκλεισε με διαλογική συζήτηση των παρευρισκομένων.


Στόχος του Επιμελητηρίου Εύβοιας είναι μέσα από τέτοιες ενέργειες να συμβάλλει στην επαρκή ενημέρωση των μελών του στην προστασία και στην ισχυροποίηση της επιχειρηματικής τους ταυτότητας που θα συμβάλλουν στην  οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/