Αρχείο

Νοέμβριος 28, 2023

Τελετή Ενθρόνισης του εκ Χαλκίδος Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου

 

Στην Τελετή Ενθρόνισης του εκ Χαλκίδος Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου, παρέστη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, εκπροσωπώντας θεσμικά το Φορέα, συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλη ΒαρελάΥπεύθ. ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεωντου Φορέα.    

Η Τελετή Ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στον καθεδρικό ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Νοέμβριος 24

Εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WORLD TRAVEL MARKET (WTM) – London”

Νοέμβριος 22

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

 

Κατά την Διευρυμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας στις 20/11/2023, η οποία έλαβε χώρα με τη συμμετοχή Φορέων του Νομού αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη και συνυπογραφή από τους κατωτέρω συμμετέχοντες του παρόντος Ψηφίσματος σχετικά με την “Φημολογούμενη κατάργηση του Εφετείου Εύβοιας ως αυτοτελούς Εφετείου”.

 

            ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Νοέμβριος 21

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

 

Κατά την Διευρυμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας στις 20/11/2023, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κατωτέρω Φορέων, με θέμα το νέο φορολογικό, αφού λήφθηκαν υπόψη τα ακόλουθα :

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντίθετα από τις εξαγγελίες, το νέο φορολογικό διογκώνει τις φορολογικές ανισότητες με πρόσθετα φορολογικά βάρη σε μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών, προσθέτοντας εισοδήματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν υφίστανται, χωρίς να εξασφαλίζει την ισονομία που επιθυμούν οι μικρομεσαίοι.

Νοέμβριος 20

Στο 10ο Συνέδριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και στη Γ.Σ. αυτής, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης

 

Στο 10ο Συνέδριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος(ΟΕΦΕ), με τίτλο : “Η Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση συναντά τα Φροντιστήρια στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης” παραβρέθηκε και συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης.

Στο Συνέδριο που έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το πολύ κρίσιμο ζήτημα, για το μέλλον της εκπαίδευσης, αυτό της «εισβολής» της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο. Αναλύθηκε διεξοδικά πως επηρεάζει και αναδιαμορφώνει τα ίδια τα θεμέλια της εκπαίδευσης και πως επαναπροσδιορίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών, ωθώντας τους στον εντοπισμό εξατομικευμένων μαθησιακών διαδρομών και στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης των μαθητών.

Νοέμβριος 15

Ενημερωτικό Σεμινάριο: Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο Λιανικό Εμπόριο & στο Δημόσιο

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας προσκαλεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16:00 (Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα, 2ος όροφος, αίθουσα "Καράκωστα") σε ενημερωτικό σεμινάριο που συνδιοργανώνει με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ευβοίας και με τη συνεργασία της εταιρεία IMPACTμε θέμα:

"Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο Λιανικό Εμπόριο & στο Δημόσιο"

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι στελέχη της εταιρείας IMPACT.

 

Πρόγραμμα

16:00 – 16:10   Καλωσόρισμα

                         Επιμελητήριο Εύβοιας

Νοέμβριος 7

Πρόταση για την ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννης Γεροντίτης

 

Στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννης Γεροντίτης, η εκπρόσωπος στην Κ.Ε.Ε.Ε, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, κ. Χρήστος Παύλου.  

Βασικό θέμα συζήτησης της Γ.Σ. που έλαβε χώρα παρουσία εκπρόσωπων από τα Επιμελητήρια της χώρας καθώς και πλήθος άλλων θεσμικών εκπροσώπων, αποτέλεσε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι επιμελητηριακοί εκπρόσωποι τάχθηκαν υπέρ της ανάγκης πάταξης της φοροδιαφυγής, υπογράμμισαν ωστόσο στο σύνολο τους, ότι τα νέα οριζόντια μέτρα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ισονομία που ζητάνε οι μικρομεσαίοι, ενώ είναι άστοχο και εντελώς άδικο να αντιμετωπίζονται εκ προοιμίου όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ως φοροφυγάδες.

Νοέμβριος 3

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννη Γεροντίτη στην Εσπερίδα που διοργανώθηκε με θέμα: "ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ - ΕΛΛΑΔΑ 2.0"

 

Η επαναλειτουργία του “Δημόκριτου“, η εκπαίδευση των επιχειρήσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ηανάδυση ενός νέου χάρτη χρηματοδότησης και υποστήριξης της μικρής και της μεσαίας επιχειρηματικότητας, τέθηκαν ως προτεραιότητες από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννη Γεροντίτη στην Εσπερίδα που διοργανώθηκε με θέμα: "ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ - ΕΛΛΑΔΑ 2.0".

Η Εσπερίδα διοργανώθηκε από το 9ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στις 1 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Ευβοίας, με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr