Νέοι κανόνες διακίνησης εμπορίας προϊόντων & παροχής υπηρεσιών & νέα υγειονομική διάταξη.

Επικαιρότητα: 

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας ανακοινώνουν σήμερα μια σημαντική οριζόντια παρέμβαση για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας την άρση εμποδίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων την τόνωση του ανταγωνισμού και την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται για τους νέους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) και τη νέα Υγειονομική Διάταξη που τίθενται σε ισχύ το συντομότερο. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών και τη λειτουργία καταστημάτων τροφίμων:

 -Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις /παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία της αγοράς που έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.


 -Καταργούνται ρυθμίσεις που διατηρούσαν κλειστές αγορές εμποδίζοντας την είσοδο νέων ανταγωνιστών.


-Διασφαλίζεται η προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας με την εφαρμογή όλων των κοινοτικών κανόνων και των ειδικών νομοθεσιών που αναφέρονται στα θέματα αυτά.


-Παρέχονται ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις νέες δυνατότητες να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με την απελευθέρωση της δυνατότητας να εμπλουτίσουν την ποικιλία των προσφερομένων προϊόντων που διαθέτουν στην κατανάλωση.


 Ειδικότερα με τη νέα Υγειονομική Διάταξη που έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας και τίθεται άμεσα σε ισχύ μεταξύ άλλων:


-Καταργούνται οι προϋποθέσεις ύπαρξης ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και οι πρόσθετες άδειες προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση επιπλέον κατηγοριών τροφίμων από τα καταστήματα.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο κάντε κλίκ εδώ.

Πηγή: http://taxheaven.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/