ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, φέρουν τον βουλευτή Ευβοίας κο Γεώργιο Ακριώτη, σε αναφορά του για την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας, να καταθέτει μεταξύ άλλων, ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας στάθηκε απών και αδρανές στην όλη εξέλιξη της πορείας της.   Σε απάντηση και για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση των μελών, το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα :

Το Επιμελητήριο αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι ο Φορέας που παρακολουθεί την υπόθεση όχι μόνο από κοντά και με τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά παρεμβαίνοντας δυναμικά - κατά το δυνατόν - μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος.

Επιγραμματικά αναφέρουμε και πληροφορούμε τους μη έως σήμερα γνωρίζοντες, ότι ο Φορέας, με στόχο την διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του και των μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζα Εύβοιας, με το που προέκυψε το πρόβλημα, ανέθεσε την υπόθεση σε επιφανείς νομικούς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση έως και σήμερα. Ταυτόχρονα, τις όποιες σημαντικές κατά καιρούς εξελίξεις, τις έχει παρουσιάσει στα μέλη του, τόσο σε συνεδριάσεις του ΔΣ αυτού, όσο και σε, επί του θέματος ενημερωτικές ημερίδες.

Οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας για την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας ήταν πάντοτε πρωτεύων και κυρίαρχο θέμα στο τραπέζι.

Το όλο θέμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου το έθεσε κατά καιρούς σε όλους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους που επισκέφτηκαν τον Φορέα, οι οποίοι σχεδόν πάντοτε συνοδευόντουσαν από τοπικούς βουλευτές. Τελευταία δε, το θέμα τέθηκε και στον ίδιο τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κο Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψη αυτού στα γραφεία του Φορέα, στην οποία ήταν παρόν και ο ίδιος ο κος Ακριώτης.

Σημειώνεται δε, ότι κατά την προαναφερθείσα επίσκεψη, ο ίδιος ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την συνέχεια της συζήτησης με την νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Εν κατακλείδι το Επιμελητήριο έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του και των μεριδιούχων της Τράπεζας Εύβοιας, για να προασπίσει και τα δικά του συμφέροντα. Εξαντλώντας την κάθε δυνατότητα που του έδινε το εκάστωτε θεσμικό πλαίσιο, συνεχίζει να παρακολουθεί με τους εντεταλμένους νομικούς,  κάθε εξέλιξη που αφορά τα συμφέροντα των μελών. 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt._gia_tin_synetair._trapeza_eyvoias.rtf163.24 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/