Αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων Εύβοιας και Λευκωσίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Τετάρτη  3.11.2010 στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Εύβοιας και Λευκωσίας.

112233.jpg


Την εκδήλωση προλόγισε η κα Σεπετή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας. 

1234567899.jpg


Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου κου Παναγιώτη Σίμωση ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι μια τυπική εκδήλωση αβρότητας αλλά είναι μια πράξη αμοιβαίας αναγκαιότητας.

Μεταξύ των άλλων ο κος Σίμωσης ανέφερε επίσης ότι <<η αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των μελών των δυο επιμελητηρίων εδραιώνοντας ένα δεσμό συνεργασίας που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δυο περιοχών μέσα στο δυσμενές Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Οικονομικό περιβάλλον. Η απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου και ο σκληρός ανταγωνισμός που προέκυψε λόγω της παγκοσμιοποίησης των αγορών καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την ενδυνάμωση εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κόσμων. Η αδελφοποίηση θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος αμφίδρομης συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας του εμπορίου του τουρισμού του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και θα ανοίξει νέες προοπτικές για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.  Η κοινή γλώσσα οι κοινές πολιτιστικές καταβολές και παραδόσεις τα κοινά πρότυπα ανάπτυξης και αντιμετώπισης των σύγχρονων προβλημάτων συνιστούν εγγύηση ουσιαστικής συνεργασίας σε Ευρωπαϊκό και σε Διεθνές επίπεδο >>.

1234455.jpg


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας κου Αγκαστινιώτη Χριστόδουλου ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του γεγονότος στην ιστορική του σημασία κάνοντας ταυτόχρονα μια ιστορική αναδρομή στους δεσμούς της Κύπρου με την Εύβοια αλλά και στις σπουδαίες προοπτικές που ανοίγονται για τις δυο πλευρές. Ειδικότερα ανέφερε ότι <<η φιλοξενία των προσφύγων-Κυπρίων στην Εύβοια υπήρξε ζεστή και η απορρόφηση τους για εργασία στις ευβοϊκές επιχειρήσεις άμεση όπως στην ΑΕ Αφοι Μιμίκου. Οι δεσμοί φιλίας με την Εύβοια ενδυναμώθηκαν μετά τις πυρκαγιές του 2007 όταν οι Κύπριοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προσέφεραν στο νομό Ευβοίας ένα πυροσβεστικό όχημα. Η Κύπρος που αποτελεί την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μέση ανατολή και η Ελλάδα που είναι η πύλη των Βαλκανίων ορίζουν την αδελφοποίηση των δυο Επιμελητηρίων σημαντικό και πολύ χρήσιμο μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας και για τις δυο πλευρές >>.


Ακολούθως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Παναγιώτης Σίμωσης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκωσίας  κος Αγκαστινιώτης Χριστόδουλος στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης των δύο Επιμελητηρίων υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δυο Φορέων.

CL037.jpg

123456789.jpg


Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ευάγγελος Σταύρου ο κος Παναγιώτης Παπαφιλίππου Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας ο κος Κούκος Παντελής Α΄ Αντιπρόεδρος του  Επιμελητηρίου Εύβοιας ο κος Ιωάννης Λιονάκης Β΄ Αντιπρόεδρος του  Επιμελητηρίου Εύβοιας ο κος Βασίλης Αρμόνης πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας και κος Πάτσαλος Κωνσταντίνος Στρατηγός εν Αποστρατεία Μέλος του Συλλόγου των Κυπρίων Εύβοιας.


Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες- μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο πρόγραμμα LEONARDO  DA  VINCI  που  πραγματοποιήθηκε στην  Κύπρο   το  2010  με  τίτλο   Εξαγωγικό   Μάρκετινγκ.


Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο Πατέρας Τιμόθεος οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ.κ. Ευάγγελος Σταύρου Γαληνός Λαουτάρης και Αλέκος Αίσωπος ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος  Νικόλαος Ζέρβας ο κος Βασίλης Αρμόνης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας ο κος Ηλίας θαλάσσης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Εύβοιας η κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας η κα Γωγώ Σκιά Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων  παραρτήματος Χαλκίδας η κα Χαρούλα Λοφίτου Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας ο κος Λεόντιος Κωνσταντίνου Ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας Πρόεδροι και Μέλη ΔΣ Επαγγελματικών Σωματείων και Συλλόγων Επιχειρηματίες –  Μέλη του Επιμελητηρίου κ.α.

111PROEDROI.jpg

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφηκε έχει ως κάτωθι :

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ  Ε.Β. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Στην Χαλκίδα σήμερα 3 Νοεμβρίου 2010 μεταξύ του Επιμελητηρίου Εύβοιας νόμιμα εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Ι. Σίμωση και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας νόμιμα εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χριστόδουλο Ε. Αγκαστινιώτη αποφασίστηκε και υπογράφηκε το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Σύμφωνα με το παρόν αποφασίστηκαν και υπογράφηκαν τα κάτωθι :

  •  Συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων σε Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο πλαίσιο της ανταλλαγής Επιχειρηματιών- Κινητικότητας της Μεταφοράς Καινοτομίας της Νέας Γενιάς του Εθελοντισμού και σε Προγράμματα δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
  • Φιλοξενία σε ξεχωριστό link καταλόγου των εξαγωγικών επιχειρήσεων στο Δικτυακό Χώρο και των δύο Επιμελητηρίων με σκοπό την τόνωση της επικοινωνίας - συνεργασίας των επιχειρηματιών των 2 Επιμελητηρίων.
  • Προβολή και Διαφήμιση των Επιχειρήσεων γνωστοποίηση των Προσφορών και Ζητήσεων αυτών και των Επιχειρηματικών τους Δράσεων στα Έντυπα (Δελτία - Εφημερίδες) και των δύο Επιμελητηρίων αλλά και στον Δικτυακό τους χώρο.
  • Συμμετοχή επιχειρηματιών σε Κλαδικές και Γενικές Εκθέσεις που οργανώνουν ή συμμετέχουν τα δύο Επιμελητήρια.
  • Οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών με σκοπό την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των μελών των δύο Επιμελητηρίων με στόχο την ανάπτυξή τους στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Περιβάλλον.
  • Το Επιμελητήριο Εύβοιας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας αναλαμβάνουν με το παρόν την υποχρέωση να αλληλοενημερώνονται για το σχεδιασμό οποιασδήποτε από τις παραπάνω δραστηριότητές τους έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα της έγκαιρης πληροφόρησης των μελών- επιχειρήσεών τους.

Για την καλύτερη οργάνωση όλων των ανωτέρω κοινών δραστηριοτήτων το Επιμελητήριο Εύβοιας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας θα ορίζουν κατά περίπτωση τους εκπροσώπους τους.
Το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας συνετάχθη και υπογράφηκε σε δυο (2) πρωτότυπα και κάθε συμβαλλόμενο μέρος έλαβε από ένα.

Για το Επιμελητήριο Εύβοιας                     Για το Ε.Β.Ε Λευκωσίας
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Πρόεδρος
                                        
         Παναγιώτης Ι. Σίμωσης                         Χριστόδουλος  Ε.  Αγκαστινιώτης


                                                                                                 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΥΒΟΙΑΣ
*Για να δείτε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Κάντε κλικ εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr