Δράσεις Εξωστρέφειας

Το Επιμελητήριο πρόβαλε την Εύβοια στην διεθνή τουριστική έκθεση Βουκουρεστίου TTR 2018

Το Επιμελητήριο στα πλαίσια σειράς συντονισμένων δράσεων για την Τουριστική προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου, συμμετείχε με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην διεθνή τουριστική έκθεση TTR 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 22/02 έως 25/02/2018. Ως πολύ θετικό αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης καταγράφεται ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε, μεταξύ Ρουμανίας και Εύβοιας με σαφή προσανατολισμό την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών ευβοϊκών επιχειρήσεων με αντίστοιχες από χώρες τις Νοτιανατολικής Ασίας.

Οι Επιχειρηματικές Ευκαιρίες & οι Εξαγωγικές Δυνατότητες των τοπικών επιχειρήσεων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Βιετνάμ, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη) βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών Ημερίδας που πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Χωρών Νοτιανατολικής Ασίας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Λιονάκης, η Γενική Γραμματέας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και η Διοικητική Σύμβουλος κα Βασιλική Ρόγκα συμμετείχαν στις εργασίες της Ημερίδας - που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας - εκπροσωπώντας τον κατ΄ εξοχήν θεσμοθετημένο Σύμβουλο της Πολιτείας για την ανάπτυξη του Ευβοϊκού επιχειρήν.

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο πρέσβης της Ταϊβάν. Συνάντηση και με Επιχειρηματίες της Εύβοιας.

Συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ταϊβάν στην Ελλάδα, κο Sherman S. Ku είχαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Γιάννης Λιονάκης και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα. Κεντρικό περιεχόμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση πεδίων επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ευβοϊκών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων της Ταϊβάν καθώς επίσης και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας των δυο πλευρών στον Τουριστικό Τομέα.

Το Επιμελητήριο στηρίζει τη συμμετοχή ευβοϊκών επιχειρήσεων σε εκθέσεις

Σημαντικό αριθμό ευβοϊκών επιχειρήσεων στήριξε το Επιμελητήριο Εύβοιας για να συμμετάσχουν στις 2 σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Εύβοιας φιλοξένησε σε δικό του περίπτερο ευβοϊκές επιχειρήσεις για να προβάλουν τα προϊόντα τους, στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Ακολούθως επιχορήγησε τμήμα της συμμετοχής 28 επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στην έκθεση EXPO FOOD η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017.

Επιχειρηματική αποστολή Ουκρανών και Γεωργιανών επιχειρηματιών στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ευβοϊκής επιχειρηματικότητας, φιλοξένησε την Δεύτερα 20 Μαρτίου 2017 στην Χαλκίδα, επιχειρηματική αποστολή 29 Ουκρανών και Γεωργιανών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ROM EXPO ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το Επιμελητήριο στα πλαίσια σειράς συντονισμένων δράσεων για την Τουριστική προβολή της Εύβοιας συμμετείχε συλλογικά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Συλλόγους Ξενοδόχων & Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ROMEXPO, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου 2017. Στόχος της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου ήταν η προσέλκυση Τουριστών από τις Βαλκανικές χώρες και ιδιαίτερα από τη Ρουμανία και δη, η προσέλκυση αυτών όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή αλλά και κατά την χειμερινή περίοδο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ «ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ»

Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ θα συμμετάσχει στην 4η έκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ» που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 30 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, στην Αθήνα. Ο Φορέας θα συμμετάσχει σε χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διαθέτοντας στις ευβοϊκές επιχειρήσεις χώρο 30 τ.μ. για να προβάλουν τα προϊόντα τους. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου αποφασίστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της ευβοϊκής εξωστρέφειας, παρόλο που η δράση δεν ήταν προϋπολογισμένη. Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΥΒΟΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ 5.1.2017, στην κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη (τηλ. 6979553462) και στον κο Κωνσταντίνο Μακρή (2221022885-2221023510 / e-mail : k_makris@eviachamber.gr).

Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2016, μέσα από την συλλογική προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Στην έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το διάστημα 16-20 Οκτωβρίου 2016, το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε στηρίζοντας οικονομικά και όχι μόνο, 4 ευβοϊκές επιχειρήσεις μέλη του, παραχωρώντας σε αυτές πλήρες εκθεσιακό χώρο και κάθε δυνατή υποστήριξη, θέλοντας να βοηθήσει την προσπάθεια που καταβάλλουν για την προώθηση των προϊόντων τους σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την επιχειρηματικότητα και ιδιαιτέρα για τις εξαγωγές, με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας και τις παρατεταμένες περιόδους αβεβαιότητας που προκαλούν πρόσθετες δυσχέρειες στις διεθνείς συναλλαγές.

Σελίδες