Ημερίδες - Δράσεις

«Πρόγραμμα, Έγκαιρη Προειδοποίηση : Κομβική για την μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κρίση στην ανάπτυξη»

Το Επιμελητήριο Ευβοίας ενημερώνει τα μέλη του για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Έγκαιρη Προειδοποίηση».
Το πρόγραμμα «Έγκαιρη Προειδοποίηση» αποσκοπεί στην παροχή ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ σε Πολύ Μικρές και Μικρές επιχειρήσεις (0-50 άτομα προσωπικό), που έχουν προβλήματα βιωσιμότητας με σκοπό την διάσωση ή / και την αναδιάρθρωσή τους. Οι ΔΩΡΕΑΝ παρεχόμενες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας, αφορούν σε : αρχική ανάλυση, αξιολόγηση και διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασής τους και στη συνέχεια, συμβουλευτική υποστήριξή τους για την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών με σκοπό την διάσωσή τους ή /και την ανάπτυξή τους.

Ενημερωτική Εσπερίδα με Θέματα : Εξωδικαστικός Συμβιβασμός - Φορολογικό Δίκαιο - Πνευματικά Δικαιώματα στη Μουσική

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας διοργανώνει την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Φορέα (Χαλκίδα Ελ. Βενιζέλου 12 - 2ος όροφος) Ενημερωτική Εσπερίδα με Θέματα Εργασιών :

• Εξωδικαστικός Συμβιβασμός / Τρέχουσες εξελίξεις
• Φορολογικό Δίκαιο / Νέες Αλλαγές
• Πνευματικά Δικαιώματα στη Μουσική / Ρύθμιση της αγοράς - Διαχείριση του Δικαιώματος

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, στο Επιμελητήριο για την πραγματοποίηση συζήτησης με θέμα τα Δάνεια της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας και τα Δάνεια των Πυροπλήκτων.

Πρόσκληση

Καλείστε στις 31/5/2018, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου του Επιμελητηρίου, όπου θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Στην συνεδρίαση θα παραστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, για την πραγματοποίηση συζήτησης με θέμα τα Δάνεια της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας και τα Δάνεια των Πυροπλήκτων.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επιζητά και θα πιέσει για την άμεση λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ευνοϊκή και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των παραπάνω δανείων.

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα για την ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων Βραζιλίας και Εύβοιας.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Σεζάριο Μελαντόνιο, μετά από ενέργειες του βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμου Κεδίκογλου. Τον πρέσβη συνόδευε Εμπορικός Ακόλουθος κ. Helio Maciel de Raiva Neto. Τους εν λόγω κυρίους υποδέχθηκε η Πρόεδρος κ. Βούλα Αγιοστρατίτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κύριος λόγος της επίσκεψης του κ. Μελαντόνιο ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου με στόχο την εξέταση όλων των δυνατοτήτων για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων Βραζιλίας και Εύβοιας και ειδικότερα στον τομέα των εξαγωγών, ο οποίος αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την πρόοδο της ευβοϊκής οικονομίας.

Εσπερίδα : Φορολογία Εισοδήματος Επιχειρήσεων / Ενημέρωση για το Γ.Ε.ΜΗ / Eπαγγελματικοί Λογαριασμοί – POS

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας καλεί σε Εσπερίδα που διοργανώνει στην Κάρυστο, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 17,00, με Θέματα :
Φορολογία Εισοδήματος Επιχειρήσεων / Ενημέρωση για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) / Eπαγγελματικοί Λογαριασμοί – POS

Πανευβοϊκή Συνάντηση Αυτοκινητιστών στο Επιμελητήριο Ευβοίας.

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε Πανευβοϊκή Συνάντηση Αυτοκινητιστών στο Επιμελητήριο Ευβοίας.
Στην συνάντηση το παρόν έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, ενώ συμμετείχαν αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα.

Η Υπουργός Εμπορίου της Ρουμανίας στο Επιμελητήριο Εύβοιας, για την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών.

Συνάντηση των μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με αντιπροσωπεία από την Ρουμανία, προεξέχοντος της Υπουργού Εμπορίου Ρουμανίας κ. Gabriela Mihaela Voicila, πραγματοποιήθηκε Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στα γραφεία του Φορέα. Την Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian Fatu, ο Οικονομικός Ακόλουθος κ. Manuel Donescu και στενοί συνεργάτες αυτών.
Στην συνάντηση η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βούλα Αγιοστρατίτη παρουσίασε την Εύβοια και την Σκύρο ως ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς, συμβατικού αλλά και εναλλακτικού τουρισμού, όπως o θαλάσσιος, o φυσιολατρικός, o ορειβατικός, o ιστορικός, o θρησκευτικός, o αγροτουρισμός, o ιαματικός τουρισμός και ο ιστιοπλοϊκός. Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εξαγωγικά προϊόντα της Εύβοιας, τονίζοντας ότι η παραγωγική ταυτότητα του Ν. Ευβοίας περιλαμβάνει πλήθος τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων, μοναδικής προέλευσης και γεύσης.

Πανευβοϊκή συνάντηση των αυτοκινητιστών στο Επιμελητήριο

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου θα λάβει χώρα Πανευβοϊκή συνάντηση του κλάδου των αυτοκινητιστών. Στην συνάντηση που θα συζητηθούν θέματα του Τομέα των μεταφορών, θα παρευρεθούν Σωματεία από την Αττική και από την Στερεά Ελλάδα, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κου Νικόλαου Μαυραγάνη.

Σελίδες