Ημερίδες - Δράσεις

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα για την ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων Βραζιλίας και Εύβοιας.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Σεζάριο Μελαντόνιο, μετά από ενέργειες του βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμου Κεδίκογλου. Τον πρέσβη συνόδευε Εμπορικός Ακόλουθος κ. Helio Maciel de Raiva Neto. Τους εν λόγω κυρίους υποδέχθηκε η Πρόεδρος κ. Βούλα Αγιοστρατίτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κύριος λόγος της επίσκεψης του κ. Μελαντόνιο ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου με στόχο την εξέταση όλων των δυνατοτήτων για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων Βραζιλίας και Εύβοιας και ειδικότερα στον τομέα των εξαγωγών, ο οποίος αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την πρόοδο της ευβοϊκής οικονομίας.

Εσπερίδα : Φορολογία Εισοδήματος Επιχειρήσεων / Ενημέρωση για το Γ.Ε.ΜΗ / Eπαγγελματικοί Λογαριασμοί – POS

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας καλεί σε Εσπερίδα που διοργανώνει στην Κάρυστο, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 17,00, με Θέματα :
Φορολογία Εισοδήματος Επιχειρήσεων / Ενημέρωση για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) / Eπαγγελματικοί Λογαριασμοί – POS

Πανευβοϊκή Συνάντηση Αυτοκινητιστών στο Επιμελητήριο Ευβοίας.

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε Πανευβοϊκή Συνάντηση Αυτοκινητιστών στο Επιμελητήριο Ευβοίας.
Στην συνάντηση το παρόν έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, ενώ συμμετείχαν αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα.

Η Υπουργός Εμπορίου της Ρουμανίας στο Επιμελητήριο Εύβοιας, για την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών.

Συνάντηση των μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με αντιπροσωπεία από την Ρουμανία, προεξέχοντος της Υπουργού Εμπορίου Ρουμανίας κ. Gabriela Mihaela Voicila, πραγματοποιήθηκε Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στα γραφεία του Φορέα. Την Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian Fatu, ο Οικονομικός Ακόλουθος κ. Manuel Donescu και στενοί συνεργάτες αυτών.
Στην συνάντηση η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βούλα Αγιοστρατίτη παρουσίασε την Εύβοια και την Σκύρο ως ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς, συμβατικού αλλά και εναλλακτικού τουρισμού, όπως o θαλάσσιος, o φυσιολατρικός, o ορειβατικός, o ιστορικός, o θρησκευτικός, o αγροτουρισμός, o ιαματικός τουρισμός και ο ιστιοπλοϊκός. Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εξαγωγικά προϊόντα της Εύβοιας, τονίζοντας ότι η παραγωγική ταυτότητα του Ν. Ευβοίας περιλαμβάνει πλήθος τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων, μοναδικής προέλευσης και γεύσης.

Πανευβοϊκή συνάντηση των αυτοκινητιστών στο Επιμελητήριο

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου θα λάβει χώρα Πανευβοϊκή συνάντηση του κλάδου των αυτοκινητιστών. Στην συνάντηση που θα συζητηθούν θέματα του Τομέα των μεταφορών, θα παρευρεθούν Σωματεία από την Αττική και από την Στερεά Ελλάδα, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κου Νικόλαου Μαυραγάνη.

Παρουσίαση του βιβλίου ΄΄ Γαστρονομικός Χάρτης Εύβοιας και Σκύρου ΄΄

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου LUCY στην Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, από την διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας, η παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο Φορέας με τίτλο, «Γαστρονομικός Χάρτης Εύβοιας και Σκύρου».
Το βιβλίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον ενός πραγματικά ποικιλόμορφου κοινού. Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας των Δήμων, Επαγγελματικών Σωματείων, Κλαδικών Φορέων, Επιχειρηματίες, Επαγγελματίες Σπουδαστές ήταν όλοι εκεί.
Η παρουσίαση του προκάλεσε την προσοχή όλων ως ενός σημαντικού εργαλείου για την ανάδειξη της ευβοϊκής γαστρονομίας, των ευβοϊκών προϊόντων και της τουριστικής ταυτότητας της Εύβοιας.
Η εκδήλωσε ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, των Δήμων κλπ.
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κα Αγιοστρατίτη στην ομιλία της αναφέρθηκε κυρίως στην ιδέα, η οποία ήταν η αιτία για την δημιουργία του βιβλίου «Γαστρονομικός χάρτης της Εύβοιας και της Σκύρου». Πως αυτή ξεκίνησε, αλλά και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ" - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ρύθμιση των δανείων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας και των Πυρόπληκτων ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Τη ρύθμιση των δανείων που αφορούν την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας και των Πυρόπληκτων που ήταν με την εγγύηση Δημοσίου, ζήτησε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη στην Κοινή συνεδρίαση των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, την Κυριακή 18/3/2018 στη Λιβαδειά. Τονίζοντας ότι η ρύθμιση είναι ζωτικής σημασίας διότι οι δανειολήπτες είναι πραγματικά εγκλωβισμένοι, έθεσε πρόταση τα εν λόγω δάνεια να αντιμετωπιστούν όπως τα αγροτικά. Να κουρευτούν και να λάβουν δεκαετή παράταση αποπληρωμής.
Αναφορικά με την κοινή συνεδρίαση η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας εξαίροντας την συνεργασία των Επιμελητηρίων ανέφερε : Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης υπάρχει ανάγκη μιας κοινής φωνής, μιας κοινής πορείας του επιχειρηματικού κόσμου.....

Σελίδες