Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & τις Ψηφιακά υποβαλλόμενες δηλώσεις

 

Με την μεγάλη ανταπόκριση και την ενεργό συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού, πραγματοποιήθηκετην Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας & τις Ψηφιακά υποβαλλόμενες δηλώσεις.

Για την έγκυρη ενημέρωση των συμμετεχόντων φρόντισε ο βασικός εισηγητής κ. Ραπανάκης Πέτρος (Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Α.Β.Σ.Π, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού, Συγγραφέας).

Οι εργασίες οι οποίες απέφεραν τα ευκταία αποτελέσματα, πραγματοποιήθηκαν κυρίως μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση των εξής Θεμάτων :

  • Το πλαίσιο Εφαρμογής του Συστήματος Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας
  • Ψηφιακή Δήλωση επιλογής προαναγγελτικού ή απολογιστικού συστήματος καταχώρισης αλλαγών ωραρίου, οργάνωσης χρόνου εργασίας & υπερωριών
  • H ευθύνη εργοδότη για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας
  • Πρόστιμα επί παραβάσεων που σχετίζονται με την ψηφιακή κάρτα εργασίας
  • Ατομική σύμβαση εργασίας
  • Συμβάσεις Ελάχιστης προβλεψιμότητας της εργασίας (Κατά παραγγελία  απασχόληση)
  • Αδικαιολόγητη απουσία & Ψηφιακή κάρτα εργασίας
  • Μερική απασχόληση – Πρόσθετη εργασία πέραν της συμφωνημένης
  • Διευθυντικά στελέχη – ψηφιακό ωράριο
  • Υπολογισμός των επιδομάτων προϋπηρεσίας με τις Νέες ρυθμίσεις Άρθρο 33– 5053 / 23, τριετιών κτλ..
  • Κυρώσεις επί παραβάσεων

 

Η όλη εκδήλωση επί της ουσίας και με την ολοκλήρωση της, εξελίχθηκε σε έναν ανοικτό και εξαιρετικά γόνιμο διάλογο κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες έλαβαν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν ακόμη και πέραν του φάσματος της θεματολογίας κάτι που όπως επισημάνθηκε και από τους ίδιους ήταν εξαιρετικά σημαντικό και ιδιαιτέρως χρήσιμο.

Την ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Νομού, εκπρόσωποι Επαγγελματικών Φορέων, τέως Επιμελητηριακοί Σύμβουλοι κλπ. Ανάμεσα τους και μεταξύ άλλων ο κ. Ηλίας Θαλάσσης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας και ο κ. Βασίλης ΕυθυμίουΠρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας “Ο Ξένιος Ζευς”. Από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν οι κύριοι, Γιάννης Σταθόπουλος Β’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μαραγκός Γενικός Γραμματέας, Σπύρος Κουτσαύτης Οικονομικός Επόπτης, Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος Μέλος Δ.Σ και Πρόεδρος ΣΑΜΕΕ.  

Για την όλη διαδικασία υλοποίησης της πρωτοβουλίας φρόντισαν από πλευράς Επιμελητηρίου, οι κύριοι Βασίλης Βαρελάς Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ & Επιχειρήσεων, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης και Αντώνης Νταβαρίας Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία SoftNet.

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου: 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/