Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας, κ. Γιάννης Κοτζιάς για την δημιουργία στρατηγικής της τουριστικής ανάπτυξης της Εύβοιας μέσα από την συνεργασία Επιμελητηρίου και Περιφέρειας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος στους τομείς Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού,κος Γιάννης Κοτζιάς για την πραγματοποίηση συνάντησης με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Φορέα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για την δημιουργία στρατηγικής της τουριστικής ανάπτυξης της Εύβοιας μέσα από την συνεργασία Επιμελητηρίου και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ιωάννης Λιονάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Σπύρος Κουτσαύτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Σταθόπουλος, η Γ.Γ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Οικ. Επόπτης Ευάγγελος Κούκουζας, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος Ιωάννης Γούδας, τα μέλη του ΔΣ Βασιλική Ρόγκα, Ιωάννης Λαλανίτης και Ιωάννης ΜαραγκόςΠαραβρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Εύβοιας Ηλίας Θαλλάσης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αφού παρουσίασε το σχέδιο που έχει εκπονήσει και φιλοδοξεί να υλοποιήσει η Περιφέρεια για τη τουριστική ανάπτυξη του τομέα αρμοδιότητας της, τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία με τα Επιμελητήρια θα σχεδιαστούν μελετημένα στοχευμένες δράσεις και θα οριοθετηθούν συγκεκριμένοι στόχοι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της όλης προσπάθειας και να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για κάθε νομό σύμφωνα και με τις ιδιαιτερότητες του.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιαςαφού επικρότησε την διάχυτη διάθεση για συνέργειες αναπτυξιακής πολιτικής και στήριξης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τις τελευταίες πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο για την ανάδειξη της Εύβοιας ως ξεχωριστού τουριστικού προορισμού, παρουσίασε τα αποτελέσματα τους και σύμφωνα με τα συμπεράσματα που εκπονηθήκαν, κατέθεσε προτάσεις για την σχεδίαση και την υλοποίηση της κατάλληλης στρατηγικής που θα προωθήσει τουριστικά το νομό, εστιάζοντας στην σχεδίαση κατασκευή και ηλεκτρονική προώθηση ενός συγχρόνου τουριστικού προφίλ της Εύβοιας.

Στην συνέχεια της συζήτησης και προς την ίδια κατεύθυνση, όλοι οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου παρουσίασαν ενδιαφέρουσες απόψεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κατέγραψε με πολύ θετική διάθεση προτάσεις που όπως ειπώθηκε μπορούν να πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και LINDNERκαι με την συμβολή του κατάλληλου τεχνοκρατικού επιστημονικού προσωπικού.

Συζητήθηκαν προτάσεις όπως : Η καταγραφή των ευβοϊκών καταλυμάτων και Δωματίων, η μελέτη και καταγραφή τουριστικών αγορών, τουριστικών ρευμάτων και των χαρακτηριστικών τους, η υλοποίηση νέων εξειδικευμένων τρόπων προσέγγισης ανά τουριστική αγορά και ανά θεματικό τουρισμό, η διοργάνωση τουριστικών αποστολών σε στοχευμένες αγορές, η προώθηση του ευβοϊκού τουριστικού προϊόντος σε συνάρτηση με την ευβοϊκή γαστρονομία, η ανάπτυξη ιδιαίτερων μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός ο ιστιοπλοϊκός ο θρησκευτικός κλπ με την άμεση συνεργασία των κατά τόπους Δήμων, η αξιοποίηση στον σχεδιασμό τουριστικών πακέτων της γειτνίασης της Εύβοιας με προορισμούς όπως οι Θερμοπύλες οι Δελφοί και η Ακρόπολη. Επίσης η αξιοποίηση τουριστικά των αεροδρομίων Τανάγρας και Αγχιάλου και η κατασκευή μαρίνων. Ως απαραίτητη όμως προϋπόθεση όλων τέθηκε η βελτίωση του Οδικού δικτύου του νησιού μέσω σταδιακών παρεμβάσεων.

Ολοι οι παρευρισκόμενοι χαρακτήρισαν την Εύβοια ως μια ιδιαίτερη ενότητα της Στέρεας Ελλάδαςόσον αφορά τον τουρισμό, αφού είναι ένα νησί με πολύ μεγάλη απόσταση ακτογραμμών και ως εκ τούτου με πολλές παραλίες ενώ παράλληλα βρίσκεται πολύ κοντά στο λεκανοπέδιο Αττικής και κατά συνέπεια όπως τόνισαν χρήζει της κατάλληλης βαρύτητας και της κατάλληλης εξειδίκευσης η τουριστική προβολή της από την Περιφέρεια, είτε πρόκειται για τον εξωτερικό τουρισμό είτε για τον εσωτερικό.

Μέσα από την  εποικοδομητική συζήτηση συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου στο πεδίο του τουρισμού, με πρώτο στόχο την άμεση συλλογή και επεξεργασία των προτάσεων του Επιμελητηρίου και ακολούθως την εκπόνηση σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Εύβοιας και την υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τους δυο Φορείς.   

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/