ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ CLUSTERS

Επικαιρότητα: 

Ημερίδα σχετικά με τις υπηρεσίες υποστήριξης της καινοτομίας που παρέχονται στις μικρές επιχειρήσεις διοργανώνει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της εκκόλαψης συνεργατικών σχηματισμών ενώ θα παρουσιαστούν και συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία αναπτύσσονται σε συνεργασία με σχετικούς εξειδικευμένους φορείς σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου (14.00-18.00) στην Αθήνα (Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ Αριστοτέλους 46).
Το Europe Enterprise Network-Hellas το οποίο συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετέχει στην ημερίδα παρουσιάζοντας τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχει το δίκτυο στις ελληνικές επιχειρήσεις.
Το Enterprise Europe Network - Hellas το μεγαλύτερο δίκτυο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων με βάση τη γνώση και την καινοτομία θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες του για την προώθηση της καινοτομικότητας.
Οι υπηρεσίες του δικτύου αφορούν σε προώθηση προσφοράς και ζήτησης τεχνολογίας στο ευρωπαϊκό δίκτυο αναζήτηση συνεργατών για σύναψη συμφωνιών μεταφοράς τεχνολογίας μέσω των βάσεων δεδομένων του δικτύου και επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνονται από τα μέλη του Enterprise Europe Network-Hellas.
Οι υπηρεσίες αυτές βασίζονται είτε σε υπάρχοντα προγράμματα της Ε.Ε. είτε σε προγράμματα που προωθούν τα κράτη-μέλη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο ή σε προγράμματα ανταλλαγής ορθών πρακτικών με συναφείς επιχειρήσεις.
Μία ακόμη από τις υπηρεσίες που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα αφορά στη Μονάδα Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ η οποία παρέχει υποστήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών δίνοντας έμφαση στην τεχνολογική και οργανωτική καινοτομία στο σχεδιασμό νεωτερικών επιχειρηματικών μοντέλων και στην προώθηση της συνεργατικής και ανοικτής καινοτομίας.
Στην ημερίδα θα παρουσιάσει τις δράσεις της και η Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας (URENIO) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζει σε τεχνολογικές συνοικίες επιστημονικά πάρκα τεχνοπόλεις και καινοτόμες περιφέρειες που βασίζουν την ανάπτυξή τους στην τεχνολογική υποδομή και καινοτομία σε εταιρείες έντασης γνώσης και σε δίκτυα γνώσης και πληροφόρησης.
Επιπλέον η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ θα εστιάσει στη σημασία των clusters για την ενίσχυση των ΜμΕ.
Συμμετοχή στην ημερίδα έχει και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) επιστημονικός και ερευνητικός συνεργάτης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ως αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων και για θέματα τεχνολογικής πληροφόρησης και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ18/10/2013

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/