• English
  • Ελληνικά
Monday, 29 April 2024

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την ενημέρωση των μελών του, αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό, εργασιακό και φορολογικό τοπίο στην Ελλάδα

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο από την ανταπόκριση του κοινού όσο και από την παραγωγή των ευκταίων αποτελεσμάτων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την ενημέρωση των μελών του, αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό, εργασιακό και φορολογικό τοπίο στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 15 Ιανουάριου 2024 στο κτίριο του Φορέα, στην Αίθουσα “Καράκωστα”, η οποία πραγματικά κατακλίσθηκε από τους συμμετέχοντες επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους επαγγελματικών Φορέων.

Για την ενημέρωση των συμμετεχόντων, αρμόδια ήταν η έγκριτη επιστημονική ομάδα του καθηγητή Αλέξη Π. Μητρόπουλου η οποία παρουσίασε και ανέλυσε με τον πλέον έγκυρο τρόπο, τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην κοινωνική ασφάλιση, στο συνταξιοδοτικό, στο εργασιακό και στο φορολογικό σύστημα της χώρας μας. Παράλληλα φρόντισε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και διευκρινήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία επι της ουσίας εξελίχθηκε σε έναν ανοικτό και εξαιρετικά γόνιμο διάλογο κοινού και ομιλητών. 

Το πάνελ των ομιλητών αποτέλεσαν οι κύριοι, Αλέξης Μητρόπουλος Καθηγητής – Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ, Γεώργιος Χριστόπουλος Καθηγητής Λογιστικής & Φορολογίας, Δημήτριος Μπολόφης Ειδικός επί των Συντάξεων, Αριστοτέλης Κολοβός Ειδικός επί των Συντάξεων, Δημήτριος Πετρόπουλος Ειδικός επί εργασιακών θεμάτων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος πέραν της κατάθεσης των απόψεων και των προτάσεων του επι των θεμάτων που αναπτύχθηκαν και την ουσιώδη συμμετοχή του στον διάλογο με το κοινό, δεσμεύτηκε για την συλλογή όλων των αιτημάτων των παρευρισκομένων θεσμικών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και για την άμεση προώθηση τους στην Πολιτεία.

Από πλευράς Επιμελητηρίου Εύβοιας ο κ. Βασίλης Βαρελάς Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ & Επιχειρήσεων κατά την εισήγηση του, αναφερόμενος στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους επιχειρηματίες στο ασφαλιστικό, εργασιακό και φορολογικό περιβάλλον, πρότεινε ως άμεσες αναγκαιότητες, την επιδότηση με voucher της αγοράς του λογισμικού και των μηχανημάτων για την ψηφιακή κάρτα όπως και την παράταση για 3 μήνες της υποχρέωσης εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας.

Στην εκδήλωση κατά την έναρξη της οποίας σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι κύριοι Γιάννης Κοτρογιάννης Πρόεδρος του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Δημήτρης Γκίκας Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, συμμετείχαν πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων, τέως Επιμελητηριακοί Σύμβουλοι κλπ.

Ανάμεσα τους και μεταξύ άλλων ο κ. Ευάγγελος Χαϊνάς Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Ευάγγελος Βαβουλιώτης Περιφερειακός Σύμβουλος, η κυρία Παρασκευή Αγιοστρατίτη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ευβοίας και Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο κ. Ηλίας Θαλάσσης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ευβοίας, ο κ. Βασίλης Ευθυμίου Προέδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας « Ο Ξένιος Ζευς », ο κ. Δημήτρης Βαγιάννης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, η κυρία Μυρσίνη Μαστραντωνά Πρόεδρος του Σωματείου Μισθ. Κυλικείων Δημ. και Ιδιωτ. Σχολείων Εύβοιας, η κυρία Μαρία Τσάλλα Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Ανδρικών-Γυναικείων Κομμωτηρίων Ν. Ευβοίας, η κυρία  Μαρία Νάνου Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Εύβοιας ΄΄ Οι Άγιοι Ανάργυροι ΄΄ και ο κ. Μιχάλης Σίδερης Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.  

Από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν οι κύριοι, Γιάννης Σταθόπουλος Β’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μαραγκός Γενικός Γραμματέας, Σπύρος Κουτσαύτης Οικονομικός Επόπτης, Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος Μέλος Δ.Σ  και Πρόεδρος ΣΑΜΕΕ, Νίκος Φωκίτης Μέλος Δ.Σ., καθώς και η κυρία Παρασκευή Μπουραντά Υπεύθυνη σε Θέματα Τουρισμού.

Για την όλη διαδικασία υλοποίησης της πρωτοβουλίας φρόντισαν από πλευράς Επιμελητηρίου, οι κύριοι Βασίλης Βαρελάς Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ & Επιχειρήσεων, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης και Αντώνης Νταβαρίας Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών.