Προκηρύξεις σε Εξέλιξη


Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων, στα οποία μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και αγρότες.

 

 

(19/03/2024) Ε' Κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

 

(09/02/2024) Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

 

Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Ψηφιακό βήμα»

Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Ψηφιακό βήμα»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Ψηφιακό βήμα», με προϋπολογισμό 50 εκατ. €.

Η Δράση στοχεύει στην ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 5.000 – 50.000 € και το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 50%.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών:

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Π. ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020 ΔΡΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων με Εξωστρεφή Προσανατολισμό, «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης σχεδίων στη Δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ - Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Το πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» είναι συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο της δράσης είναι η προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων, που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα. Στόχος, είναι η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των παραγόμενων προϊόντων, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών Ένταξης του Παραρτήματος IV της Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ΕΣΠΑ 2014-2020

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ
Έχοντας υπόψη : ..................................................................
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Την παράταση της προθεσμίας υποβολής του φακέλου των επιχειρηματικών σχεδίων του συμπληρωματικού προσωρινού καταλόγου για την Κατηγορία Δικαιούχων Α (Άνεργοι) με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά Ένταξης του Παραρτήματος IV της Αναλυτικής Πρόσκλησης έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:00.
...........................................................................................................................................................................................................................................

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων ηλικίας 25-29 ετών που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα «Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας»

Δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016) ή για ανέργους 18-24 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016). Yπεγράφη η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Ξεκινάει στις 5/7/2017 η υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης πτυχιούχων

Βασικός στόχος της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» είναι η υποστήριξη των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ. Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ για έναν δικαιούχο, έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 2 ατόμων και έως 50.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα 3 ατόμων και πάνω. Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 100% του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου. Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ορίζεται στις 5.7.2017.

Προδημοσίευση που αφορά τη 2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 - 2020 για το έτος 2017.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ' αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41" έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, να εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης και να υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/