Υπομνήματα - Παρεμβάσεις

ΑΙΤΗΜΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ / ΘΕΣΠΙΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια απόφασης σας, για την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου, με την παρούσα - συμφωνώντας με την προσωπική σας άποψη ότι ΄΄ το Μαντούδι έζησε μια κόλαση ΄΄ και ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες - προτείνουμε για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε, την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλης της περιοχής της βόρειας Εύβοιας.

Επίσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Δημήτριο Αυλωνίτη πραγματοποίησε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη,

Επίσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Δημήτριο Αυλωνίτη πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, συνοδευόμενη από την διευθύντρια του Φορέα κα Αρτεμησία Χαρίτου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, η κατ΄ ιδίαν συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης - αλλά και η κατάθεση προτάσεων από την κα Αγιοστρατίτη - επί θεμάτων Επιμελητηριακών, όπως :

• Η μονιμοποίηση των υπαλλήλων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα Επιμελητήρια.
• Η Λειτουργία Αγροτικού Τμήματος στο Επιμελητήριο Εύβοιας.
• Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου.
Εκτός αυτών ωστόσο, κατά την συνάντηση τέθηκαν στον κ. Αυλωνίτη από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου, σημαντικά Θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα του Νομού μας.

Μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου ομάδα φοροτεχνικών - λογιστών της Εύβοιας θα καταρτιστεί εξειδικευμένα, στο αρμόδιο Υπουργείο, σε θέματα λειτουργίας και εφαρμογής του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Τον έντονο προβληματισμό της προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας αλλά και του Υπεύθυνου Συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων του Φορέα, κου Βαρελά Βασίλειου σχετικά με την λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών δέχθηκε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης....... Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κατανοώντας απόλυτα τα όσα του μετεφέρθησαν από την κα Αγιοστρατίτη και τον κ. Βαρελά, διαβεβαίωσε ότι :

1. Σε άμεσο χρόνο και εντός ημερών, ο Νόμος θα απλοποιηθεί όπως και η διαδικασία ένταξης σε αυτόν.
2. Από την στιγμή που κάποια επιχείρηση υλοποιήσει το πρώτο βήμα για την διαδικασία ένταξης της στο Νόμο, παγώνει αυτόματα για 10 μήνες κάθε ενέργεια πλειστηριασμού.

Επίσης ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους απεδέχθη τη σχετική πρόταση του Επιμελητηρίου να ξεκινήσει άμεσα το Αρμόδιο Υπουργείο πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης ομάδας φοροτεχνικών - λογιστών της Εύβοιας σε θέματα λειτουργίας και εφαρμογής του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Εύβοιας καλεί το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και την ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ. να υποδείξουν στην Υπηρεσία του Φορέα, από 5 μέλη τους για την συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οι Προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας αλλά και τα πυρόπληκτα δάνεια, στην Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων που έχουν χορηγηθεί από την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας αλλά και τα πυρόπληκτα δάνεια, κατέθεσαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ευβοίας στον κο Γεώργιο Πάσχα, Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε προγραμματισθείσα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10.07.2018.
Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον Οικονομικό Επόπτη κ. Σπυρίδωνα Κουτσαύτη και τη Νομική Σύμβουλο του Επιμελητηρίου κα Αντιγόνη Κουκά.
Επικοινωνήθηκαν στον κο Πάσχα τα παράπονα των επιχειρήσεων για την ανελαστικότητα και ανεδαφικότητα των προτεινόμενων μέχρι σήμερα ρυθμίσεων από την Εταιρία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας.

Θεσμική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εκπροσώπων του Επιμελητηρίου για την ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη, το Επιμελητήριο Ευβοίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, θεσμική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης καταθέτοντας τις προτάσεις του για την βιώσιμη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας.
Από πλευράς του Επιμελητηρίου Ευβοίας παρευρέθησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Νικόλαος Μώρος, ο Οικονομικός Επόπτης κος Σπυρίδων Κουτσαύτης και η Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κα Αντιγόνη Κουκά.

Ευνοϊκή και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, ζήτησε το Επιμελητήριο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου

Ευνοϊκή και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, με όρους διαγραφής τόκων, δυνατότητας διαγραφής κεφαλαίου κατά περίπτωση και δεκαετής παράτασης αποπληρωμής, ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα στις 31/5/2018.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου ήταν καλεσμένος στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου με αφορμή την ρύθμιση δανείων της Αγροτικής Τράπεζας.
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παρασκευή Αγιοστρατίτη μεταφέροντας την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας, ζήτησε νομοθετική ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και αυτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, ανάλογης της ρύθμισης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός για τα αγροτικά δάνεια, η οποία όπως τόνισε η πρόεδρος, αφορά μια παρόμοια περίπτωση δανείων, όπου μάλιστα η εταιρεία εκκαθαριστών είναι η ίδια.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ζήτησε την ακύρωση απόφασης κατάργησης του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Αμαρύνθου

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ζήτησε την ακύρωση απόφασης κατάργησης του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Αμαρύνθου με σκοπό να προστατεύσει την διατήρηση ενός υποφερτού επιπέδου διαβίωσης και δραστηριότητας επιχειρείν στην περιοχή

Το Επιμελητήριο ζητά από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους του νομού, παρέμβαση για τη θέσπιση ρύθμισης 100 δόσεων των οφειλών των επιχειρήσεων στην ΔΕΗ

Αποσπάσμα επιστολής : ΄΄ Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολυάριθμα έχουν γίνει πλέον, τα κρούσματα όπου η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε επιχειρηματίες σε όλο το νομό Ευβοίας.....Με δεδομένο δε, ότι η λύση του εν λόγω θέματος δίνεται μόνο με κυβερνητική παρέμβαση, σας ζητάμε ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι να κινητοποιηθείτε δυναμικά, για τη θέσπιση μίας ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών αυτών σε 100 δόσεις....... ΄΄

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/