Ημερίδες - Δράσεις

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2022

Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, 1 και 2 Νοεμβρίου στα Χανιά.

Τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την επιμελητηριακή κοινότητα αλλά και οι λύσεις που πρέπει να προωθηθούν, αποτέλεσαν το επίκεντρο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Νοεμβρίου στα Χανιά. Στην Γ. Σ. το Επιμελητήριο μας εκπροσώπησαν συμμετέχοντας στις εργασίες, η Πρόεδρος κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο εκπρόσωπος του Φορέα μας στην ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Γεροντίτης και ο Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων κ. Βαρελάς Βασίλειος.
Οι εκπρόσωποι μας στο περιθώριο της Γ. Σ. προέβησαν σε πολύ χρήσιμες συναντήσεις και επαφές κυρίως με εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και της επιμελητηριακής κοινότητας.
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας κα Αγιοστρατίτη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κα Χριστιάννα Καλογήρου, από την οποία μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε ότι θα διοργανωθεί σε συνέχεια της Γ.Σ. του ΕΟΑΕΝ στη Χαλκίδα, συνέδριο στην Κύμη στα μέσα Νοεμβρίου, με θέμα ΄΄Η Εύβοια είναι νησί΄΄ και με στόχο να δρομολογηθούν αναπτυξιακές δράσεις στον τόπο μας ως νησιωτική περιοχή.
Η κα Αγιοστρατίτη ιδιαίτερη συνάντηση είχε επίσης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο και τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη, όπου έθεσε επι τάπητος το θέμα των Πυρόπληκτων Δανείων τα οποία συνεχίζουν να ταλανίζουν τις επιχειρήσεις. Αποφασίστηκε τα δύο Επιμελητήρια να αναλάβουν άμεσα και από κοινού πρωτοβουλίες για οριστική και εφαρμόσιμη λύση στο θέμα, σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας.
Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η πρώην Υπουργός και Βουλευτής Χανίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο εκπρόσωπος του Φορέα μας στην ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Γεροντίτης, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της χώρας και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.
Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου μας πέραν της Γ. Σ. της ΚΕΕΕ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το 2ο Επιχειρηματικό Forum Χανίων, το οποίο πραγματεύτηκε με απόλυτη επιτυχία κυρίως θέματα Τουρισμού, (όπως : Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη - Περιβάλλον και τουρισμός, Διεύρυνση τουριστικής περιόδου μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού, Ο πολιτισμός ως εργαλείο τουριστικής προβολής), αλλά και θέματα πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, (όπως : Αγροδιατροφικό Branding με εργαλεία την ιχνηλασιμότητα και την ασφάλεια Τροφίμων, Συνέργειες / Clusters - Μονόδρομος για την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων παραγωγών και μεταποιητών, Καινοτομία και ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης της αγροτικής και μεταποιητικής επιχειρηματικότητας).

Η υλοποίηση από κοινού πρωτοβουλιών για τη στήριξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του Ευβοϊκού Τουρισμού είναι ο πρώτος στόχος που έθεσε το Επιμελητήριο μας σε συνάντηση εκπροσώπων μας με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργο Κελαΐδίτη.

Στην ιδία συνάρτηση και στο πλαίσιο της έως τώρα γόνιμης συνεργασίας των δυο Φορέων - μιας συνεργασίας που υλοποίησε και υποστήριξε στοχευμένες πρωτοβουλίες με προσανατολισμό να αξιοποιήσει συντονισμένα τα πλεονεκτήματα της Εύβοιας και τις προοπτικές ανάπτυξης της - τέθηκε ως επιτακτική ανάγκη και ως πάγιο δίκαιο αίτημα η θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Εύβοια. Επίσης στο τραπέζι των εργασιών πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για την διοργάνωση της 46ης Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ από το Επιμελητήριο μας στις 4-6 Οκτωβρίου, μια εκδήλωση που εκτός των θεμάτων εργασίας που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης των Ελληνικών νησιών και άλλων ιδιαίτερων αναπτυξιακών θεμάτων της Εύβοιας, μπορεί να αποτελέσει και μια αξιοποιήσιμη ευκαιρία τουριστικής και πολιτισμικής ανάδειξης της περιοχής μας στους φιλοξενούμενους στην πόλη μας, εκπροσώπους όλων των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας. Στη συνάντηση από την οποία ξεκίνησε ο νέος κύκλος συνεργασίας των δυο Φορέων από πλευράς του Επιμελητηρίου μας παρόντες ήταν η Πρόεδρος κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και οι κύριοι Νικόλαος Μώρος Α’ Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Σταθόπουλος Β’ Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Μαραγκός Γενικός Γραμματέας και Σπύρος Κουτσαύτης Οικονομικός Επόπτης.

Το Επιμελητήριο μας και ο Δήμος Χαλκίδας έθεσαν τις πρώτες βάσεις για την ανάπτυξη μιας διαρκούς και συντονισμένης συνεργασίας

Το Επιμελητήριο μας και ο Δήμος Χαλκίδας έθεσαν τις πρώτες βάσεις για την ανάπτυξη μιας διαρκούς και κυρίως, συντονισμένης συνεργασίας τους για την ανάπτυξη και υποστήριξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων προς όφελος του τόπου μας. Ο σχεδιασμός για την υλοποίηση της συνεργασίας αυτής, ήταν το άμεσο αποτέλεσμα συνάντησης της Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη με την Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση το ενδιαφέρον εστιάστηκε σε κοινές πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής, προώθησης και ανάπτυξης του Δήμου της Χαλκίδας, ενώ με αφορμή τη φιλοξενία και διοργάνωση της 46ης Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ από το Επιμελητήριο μας στις 4-6 Οκτωβρίου και σε θέματα συμβολής του Δήμου κατά την υλοποίηση της, με κοινό προσανατολισμό η Γ.Σ. των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας μας, να αποτελέσει στην πράξη, συν τοις άλλοις και μια άρτια αξιοποιήσιμη ευκαιρία τουριστικής και πολιτισμικής ανάδειξης της περιοχής μας. Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του Επιμελητηρίου μας ήταν και οι κύριοι Νικόλαος Μώρος Α’ Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Σταθόπουλος Β’ Αντιπρόεδρος και Σπύρος Κουτσαύτης Οικονομικός Επόπτης ενώ από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Ιωάννης Νέζης.

Επίσκεψη εκπροσώπων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μας σε επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων στη Σκύρο

Επίσκεψη εκπροσώπων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μας σε επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων στη Σκύρο και επαφές με επαγγελματίες του Κλάδου, με σκοπό την στήριξη, την προβολή και την ανάδειξη του Κλάδου από το Επιμελητήριο μας, μέσα από εστιασμένες δράσεις, δεδομένου ότι ο εν λόγω Κλάδος όχι μόνο έχει διαγράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορική διαδρομή αλλά συνεχίζει με συνέπεια την πλούσια δραστηριότητα του.
Η επίσκεψη στην Επιχείρηση Επεξεργασίας Μαρμάρων, έγινε στο πλαίσιο της αποστολής Κλιμακίου της Διοίκησης στη Σκύρο, για την ανάπτυξη γενικότερων πρωτοβουλιών στήριξης της επιχειρηματικότητας του Νησιού και της τοπικής κοινωνίας.
Στη φωτογραφία η Προέδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μώρος Νικόλαος.

ΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΣ - Εσπεριδα για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Το γεγονός της Εύβοιας προς Τιμή της γυναίκας επιχειρηματία διοργάνωσε το Επιμελητήριο την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2019, με την υλοποίηση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας ΄΄ Αρέθουσα ΄΄ . Η αίθουσα κατάμεστη έως το τέλος των εργασιών και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων - γυναικών αλλά και αντρών - συνεχώς στο αποκορύφωμα του, κυρίως δε, κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων των σπουδαίων ομιλητών, της Γεωργίας Ζούνη, Διδάκτωρ Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και του Brand Strategist Πίτερ Οικονομίδη, οι οποίοι κυριολεκτικά μάγεψαν με τις γνώσεις τους μεταφέροντας όχι μόνο υψηλού επιπέδου ενημέρωση αναφορικά με το τι διαφοροποιεί τις επιτυχημένες επιχειρήσεις από τις υπόλοιπες και πως γίνεται οι γυναίκες να διαπρέψουν, αλλά ταυτόχρονα εμφυσώντας πάθος για το επιχειρείν, έμπνευση και αισιοδοξία. Η ηθική ικανοποίηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μεγάλη αφού η όλη εκδήλωση υλοποιήθηκε όπως σχεδιάστηκε, με την λήξη της να βοηθήσει σημαντικά γυναίκες όλων των ηλικιών που σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, γυναίκες που αγωνίζονται να δυναμώσουν την επιχείρηση τους, γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη οικοδέσποινα της εκδήλωσης. Σε αυτό το πλαίσιο στήριξης της γυναίκας επιχειρηματία το Επιμελητήριο τίμησε και βράβευσε γυναίκες για την προσφορά τους στην επιχειρηματικότητα. Την Προσφορά τους μέσα από το δικό τους προσωπικό ξεχωριστό δύσκολο μετερίζι.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Τόνια Κεράτσα.

Ο 6ος Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση απονομής των βραβείων.

Ο 6ος Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου με την εκδήλωση απονομής των βραβείων, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Στερεάς στη Λαμία.
Ολοκληρώθηκε όπως του άρμοζε και με τον ομορφότερο τρόπο. Με την επιβράβευση των πρωταγωνιστών του, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων, αλλά και με την ηθική ικανοποίηση των διοργανωτών για την ευόδωση των στόχων του, τη στήριξη του νεανικού επιχειρείν και την σύνδεση του με την εκπαίδευση, σαν βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Η όλη εκδήλωση θα παραμείνει αξέχαστη σε όσους συμμετείχαν όχι μόνο για την διάχυση ενθουσιασμού, νέων ιδεών και ικανοτήτων από τους μαθητές, αλλά και από την κατάθεση ψυχής, πλούσιων γνώσεων και πρωτόγνωρων εμπειριών από τον επίσημο προσκεκλημένο της, τον διεθνούς κύρους brand strategist Πίτερ Οικονομίδη.
Ο κοσμογυρισμένος Έλληνας γκουρού του marketing (σε κολοσσούς όπως, Pepsi, McCann, Erickson, Coca-Cola, Client Service, Absolut, η Apple, Beiersdorf, Chivas Regal, Citibank, Gillette, L'Oréal, Nestlé, Sony κλπ), τίμησε πραγματικά με την παρουσία του την εκδήλωση, συγκινώντας και καθηλώνοντας με την ομιλία του, μαθητές, διοργανωτές και λοιπούς παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν από τη Διοίκηση του Επιμελητήριου μας, η Πρόεδρος Αγιοστρατίτη Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας Μαραγκός Ιωάννης, ο Οικονομικός Επόπτης Σπύρος Κουτσαύτης και ο Παύλου Χρήστος Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων.
Τον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό - το 3Ο βραβείο του οποίου απονεμήθει στο 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας - διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς & με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης.

ΗΜΕΡΙΔΑ : Οι δυνατότητες εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ

Πρόσκληση σε Εσπερίδα : ΄΄Οι δυνατότητες εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ΄΄ . Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 14.00, στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
14.00 Χαιρετισμοί.
First Panel
14.15 μμ. Μάνος Καπετανάκης : Οικονομικός και Επιχειρηματικός Σύμβουλος, μέλος ΑΗΕΡΑ Solon ΗJ04: Σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα: O σωστός επιχειρηματικός σχεδιασμός για μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια"
14:30μμ. Constantιne Drougos : CEO της Ατgο Marketing international Consultants Στέλεχος της EMBCA: "Ο ρόλος της Ελληνικής Διασποράς στις ΗΠΑ στην ελληνική οικονομία"
14:45μμ. Μιχάλης Γαλιατσάτος : Πρόεδρος της Cargoο 360, μέλος ΑΗΕΡΑ Solon HJ04 : "Ο ρόλος των logistics”
15.00μμ : Ερωτήσεις για το First Panel
Second Panel
Συντονίζει o δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος
15:15μμ. Ηλίας Σπυρτούνιας : Γενικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ΄΄ Τεχνικά ζητήματα πρόσβασης ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ και o ρόλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου”
15:30μμ. Peter Poulos Executive Director στο the Hellenic Initiative“, Partner στο Navarino lcons-costa Navarino : ΄΄ Η εμπειρία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων ΄΄
15:45 μμ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, Προέδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας ΄΄ Πρωτοβουλίες Επιμελητηρίου για την Εξωστρέφεια ευβοϊκών προϊόντων ΄΄
16:00μμ. Paul Kotrotsios (Skype) Πρόεδρος του Hermes Expo (US Based) & ιδιοκτήτης εφημερίδας Hellenic News Of America: Η αμερικανική αγορά τα ελληνικά προϊόντα”
16.15- 17.00 Ερωτήσεις Συζήτηση Networking.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/