Δράσεις - Παρεμβάσεις Επιμελητηρίου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020


Το Επιμελητήριο Εύβοιας στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία για την σύνδεση του Μαντουδίου με τις Β. Σποράδες

Με πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Μαντουδίου, Λίμνης, Ροβιών και του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Β. Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου, συνάντηση στο Κοινοτικό κατάστημα Μαντουδίου, με σκοπό την ανάπτυξη πρωτοβουλίας για την σύνδεση των Β. Σποράδων με το λιμάνι του Μαντουδίου και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή με τις υπηρεσίες της Νομικής Συμβούλου του Φορέα και παραχωρώντας το παράρτημα του στο Μαντούδι για την στέγαση της ΚοινΣΕπ.
Το Επιμελητήριο πέραν της προέδρου κας Παρασκευή Αγιοστρατίτη εκπροσώπησαν στην συνάντηση, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Σταθόπουλος Ιωάννης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κουτσαύτης Σπυρίδων.

Ιδρυση Αγροτικού Τμήματος από το Επιμελητήριο και συμμετοχή του στο ΄΄ Δίκτυο Επιμελητηρίων στον πρωτογενή τομέα - Έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών Εύβοιας και Ρουμανίας, αποτέλεσμα συναντήσεων τους στο Βουκουρέστι.

Έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών της Εύβοιας με αντίστοιχους της Ρουμανίας. Οι συμφωνίες είναι το άμεσο αποτέλεσμα των εξαιρετικά οργωμένων επαφών και Β2Β στοχευμένων συναντήσεων των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην Εμπορική Αποστολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο Βουκουρέστι το διάστημα 4 – 7 Ιουλίου 2018.
Την επιβεβαίωση των πρώτων συμφωνιών και συνεργασιών κατέθεσαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου την Δευτέρα 30/7/2018, ευχαριστώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, τόσο για την εύστοχη πρωτοβουλία αξιοποίησης της εξαιρετικά αναπτυσσόμενης αγοράς της Ρουμανίας, όσο και για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία του με το Υπουργείο Εμπορίου της Ρουμανίας και την Πρεσβεία της φίλης χώρας.

Στην ίδια συνεδρίαση το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας, αποφάσισε την ίδρυση Αγροτικού Τμήματος, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλοσοφίας του σύγχρονου επιχειρείν στους παραγωγούς και τη διασύνδεση της τοπικής αγροτοκτηνοτροφικης παραγωγής με την επιχειρηματικότητα καθώς και την υποστήριξη σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, σε νέους αποδοτικούς τομείς, που θα αποδώσουν πολλαπλασιαστικά στην τοπική οικονομία.

Την στήριξη του Επιμελητηρίου στον Αγροτικό Τομέα επιβεβαίωσε και η απόφαση του ΔΣ στην ίδια συνεδρίαση για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο ΄΄ Δίκτυο Επιμελητηρίων στον πρωτογενή τομέα ΄΄.
Το Δίκτυο έχει σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον πρωτογενή τομέα, μέσα από το σχεδιασμό και υλοποίηση κατάλληλων δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν, ενισχύουν και προωθούν τον πρωτογενή τομέα και τους φορείς του, στην αντίστοιχη περιοχή δράσης του κάθε επιμελητηρίου.

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου στις Ευβοϊκές Επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών για την συμμετοχή τους στην ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ (19-20-21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 - ΑΘΗΝΑ - ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ)

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τη συμμετοχή του στην ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ (19-20-21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 - ΑΘΗΝΑ - ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ). Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδοτήσει την συμμετοχή με το περίπτερο του, επιχειρήσεων μελών του, οι οποίες κατά την διάρκεια της Έκθεσης θα έχουν και την δυνατότητα πώλησης.
Η Έκθεση ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία του 16ou ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ <Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ - Ελλάδα: Τουρισμός - Οίνος - Γαστρονομία».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με το Επιμελητήριο Εύβοιας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τη συμμετοχή του - με περίπτερο - στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας επιδοτεί την συμμετοχή - στο περίπτερο του - για τις επιχειρήσεις - μέλη του (ενοικίαση εκθεσιακού χώρου και τυποποιημένη εκθεσιακή δομή με εξοπλισμό). Τυχόν extra εξοπλισμός θα επιβαρύνει την επιχείρηση.
Την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να καταθέσουν στο Επιμελητήριο έως τις 28 Ιουλίου 2018, στα e-mail : k_makris@eviachamber.gr ή charitou@eviachamber.gr .
Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής : ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΕΔΡΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, E-MAIL, ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.

Γ.Σ της ΚΕΕΕ στη Λάρισα - 27 και 28 Νοεμβρίου 2015.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάν. Λιονάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Σπυρ. Κουτσαύτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάν. Σταθόπουλος και ο εκπρόσωπος του Φορέα στην ΚΕΕΕ κ. Ιωάν. Λαλανίτης, παρέστησαν στις εργασίες της Γ.Σ της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στη Λάρισα. Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Λιονάκης, τόνισε ότι, το πραγματικό διακύβευμα για την αγορά είναι το πώς θα δημιουργηθούν άμεσα στην Ελλάδα συνθήκες για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ κ ΛΙΟΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/