Σχόλια ανοικτής διαβούλευσης για την αξιοποίηση της τεχνικής σχολής «Δημόκριτος»

Ιωαννίδου Ιωάννα | Δευ, 26/10/2020 - 11:41
Allweb Solutions SA
Πολύ Καλή πρωτοβουλία ! Να δοθεί ο χαρακτήρας της παλιάς σχολής που έβγαλε τους πιο Εξειδικευμένους, Καταρτισμένους και Ευγενείς Επαγγελματίες στα Τεχνικά Επαγγέλματα της Πόλης μας στην προηγούμενη Γενιά.
Αναστασίου ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Δευ, 26/10/2020 - 21:54
Μια θερμοκοιτίδα νεοσύστατων επιχειρήσεων (start up) θα δώσει στη πόλη μας νέες προοπτικές φέρνοντας στη πόλη μας νέους δημιουργικούς ανθρώπους λειτουργώντας ως αντίδοτο στο brain drain και στη φυγή των νέων επιστημόνων από την επαρχία. Επιπλέον η παρουσία μιας τέτοιας θερμοκοιτίδας και η δημιουργία ενός οικοσυστήματος στη περιοχή θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο στη οικονομία όσο και τον πολιτισμό της περιοχής. Μπορεί να αποτελέσει την αρχή ώστε να γίνει η πόλη μας πρότυπο αξιοποίησης νεων τεχνολογιών και στήριξης νέων ιδεών και πρωτοβουλίων.
Σαλέμένου Μαρούλα | Τρί, 27/10/2020 - 16:49
University of Oxford Faculty of Classics
Ο προσανατολισμός της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να αναβιώσει την σχολή του Δημοκρίτου ως εκπαιδευτικού κέντρου εισάγει, εγνωσμένα, την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, ως παιδαγωγική μέθοδο προσέγγισης, στη βαθμίδα της τεχνικής εκπαίδευσης και προσδίδει επιχειρηματική διάσταση στην διδασκαλία. Η επιχειρηματική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται στα πεδία εφαρμογής και τις πρακτικές που περιλαμβάνονται στην ανοικτή διαβούλευση για τον Δημόκριτο, φανερώνει σαφή βούληση για επιχειρηματική (επαν)εκκίνηση στον Νομό μας και επιλογή της ως πορεία απασχόλησης, ενώ παράλληλα στοχεύει να εφαρμόσει μεθόδους βιωματικής μάθησης που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών με στόχο την δια βίου μάθηση και πρακτική εφαρμογή αυτής. Χαίρομαι που δίνεται βήμα για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Καλή αρχή και καλή δύναμη.
ΣΥΛΙΒΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ | Τρί, 27/10/2020 - 17:09
Η θερμοκοιτίδα για start-up εταιρείες είναι θαυμάσια ιδέα γιατί διαπνέεται τόσο από τις ιδρυτικές αρχές του Επιμελητήριο όσο και από την ιστορία του κτηρίου.
Παρίσση Αικατερίνη | Τετ, 28/10/2020 - 09:23
Μένω ακριβώς πάνω στον πεζόδρομο. Θυμάμαι που τα παιδικά μου χρόνια το σχολείο ήταν Ανοιχτό και δεχόταν παιδιά πιο πάνω στο γυμνάσιο λύκειο και έπειτα στο γυμνάσιο. Όταν ο Δημόκριτος ήταν τεχνική σχολή και δεχόταν παιδιά που θέλανε ένα χαρτί για την επαγγελματική τους κατάρτιση η γιαγιά μου νοίκιαζε σπίτια σε αυτά τα παιδιά. Θυμάμαι που ο πεζόδρομος ήτανε όμορφος με φωτισμένο παρτέρια και παγκάκια όμορφο χορτάρι και ψηλά δέντρα. Τώρα πια στη σχολή πατάνε ναρκομανείς. Τα παρτέρια είναι ξεβαμμένα τα παγκάκια σπασμένα. Μόνο σκύλοι και ιδιοκτήτες τους έρχονται και μας λερώνουν ακόμα το χώρο. Τα πλακάκια στον πεζόδρομο σπασμένα από την πολυκαιρία. Στην σχολή πατάνε ναρκομανείς και παιδιά που θέλουν να παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτός ο χώρος να κρατηθεί με το πέρασμα των χρόνων και να δημιουργηθεί κάτι χρήσιμο για την πόλη. Όπως επίσης θλιβερό είναι να βλέπουμε πολλά κτίρια από κάποτε είχαν Αίγλη και συγκέντρωναν κόσμο από διάφορα μέρη της Ελλάδας και κυρίως της υπόλοιπης Εύβοιας για να δουλέψουν και να έχει η πόλη μας ζωή. Είναι πολύ σημαντικό Αυτό το βήμα και η πρωτοβουλία για να φτιαχτεί ο Δημόκριτος ξανά.
Βραχόπουλος Μιχαήλ | Τετ, 28/10/2020 - 13:31
Καλημέρα και χρόνια πολλά, κατά την άποψή μου οι πρώην σχολές Δημόκριτος πράγματι μπορούν να εξελιχθούν σε κέντρα καινοτομίας και άλλες δραστηριότητες. Η μορφή που θα πάρουν βεβαίως πρέπει να είναι ιδιαίτερα μελετημένη και να αποσκοπεί στην διαμόρφωση συνθηκών με προοπτικές μέλλοντος και όχι παρόντος. Η μορφολογία για την δημιουργία κοιτίδας πολιτισμού και νέων τεχνολογιών σε επίπεδο διείσδυσης όλων αυτών των μεγεθών στην τοπική κοινωνία και την προώθηση της κοινωνικής, ενεργειακής και ποιοτικής αυτονομίας της ευρύτερης περιοχής για τις σημερινές συνθήκες είναι το ζητούμενο. Δηλαδή, δεν συμφωνώ με τον περιορισμένο σκοπό της εισήγησης αλλά θεωρώ σκόπιμο την διαμόρφωση ενός κέντρου καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα με την διαμόρφωση «μορφωτικών» προγραμμάτων και συνθηκών που αν αφορούν σε όλα τα παραπάνω. Εάν επιθυμείτε να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος μπορεί να ανοίξει Αλλιώς θα μείνουν συνθήματα Ευχαριστώ πολύ Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος
ΚΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ | Τετ, 28/10/2020 - 13:38
ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΚΠΑ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Θεωρώ ότι η αξιοποίηση του εν λόγω κτηρίου ως ερευνητικού κέντρου ή ως κέντρο εκπαιδευτικών δράσεων σε συνέργεια με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) είναι στο σωστό δρόμο. Πρέπει να υποστηριχθεί το ΕΚΠΑ και να αναδειχθεί ο ρόλος του στην πόλη μας, στο νομό και στην Περιφέρεια ως μοχλός ανάπτυξης.
Ζέρβας Γιάννης | Πέμ, 29/10/2020 - 18:26
Θετική η πρόταση που αναπτύσσεται στο σημείωμα αλλά ανεπαρκής ο τίτλος για τη διαβούλευση.. Νομίζω ότι η συνολική πρόταση χρειάζεται να συνδεθεί περισσότερο με τις ανάγκες του αύριο, αξιοποιώντας την εμπειρία και την ιστορία του χτες. Η σχολή του Δημόκριτου ιστορικά λειτούργησε με επιτυχία σε ενα διαφορετικό περιβάλλον (μεταπολεμική ανοικοδόμηση, έλλειψη τεχνικών στελεχών αλλά και άλλων υποδομών εκπαίδευσης κλπ). Σήμερα υπάρχουν άλλες ανάγκες και άλλες προτεραιότητες για το μέλλον. Εξωστρέφεια, καινοτομία, πρόστασία περιβάλλοντος, πράσινες τεχνολογίες και ενέργεια κλπ. Χρειάζεται στο κτιριακό συγκρότημα να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις μετα απο σχετικές μελέτες στατικότητας κλπ. Να εγκατασταθεί εκεί ενα Ενιαίο Κέντρο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας με άριστη στελέχωση και υποδομή.Σε αυτό να υπάγονται όλες οι δραστηριότητες είτε αφορούν νέες τεχνολογίες, υποστήριξη Start Ups & Spin-Offs, εκπαίδευση σύγχρονων δεξιοτήτων, εξωστρέφεια, προώθηση του brand name της Εύβοιας και της πόλης, ιστορία του Δημοκρίτου και του Επιμελητηρίου κ.α. Το ενιαίο κέντρο χρειάζεται να γίνει για οικονομία πόρων,βιωσιμότητα και ευελιξία. Προφανώς μπορεί να συνυπάρχουν και εγκαταστάσεις εμπορικής αξιοποίησης (γραφεία ή και καταστήματα) καθώς και πολυχώρου και αναψυχής.
Μιχάλης Δεσποτάκης | Παρ, 30/10/2020 - 19:30
Η καλυτερη και πιο βελτιστη λυση με βαση τα προτεινομενα αν τα παρουμε με την σειρα ειναι ο συνδυασμος των 2 πρωτων προτασεων. Πιστευω οτι αυτες οι 2 ιδεες ταιριαζουν μεταξυ τους και μπορουν να δωσουν στην Xαλκιδα μια αιγλη καινοτομιας, πρωτοποριας και ενα brain dain που τοσο λειπει απο την πολη και την χωρα γενικοτερα. Ισως και με μια μικρη αιθουσα συνεδριων 50 η 100 ατομων μαζι.
Συλιβου Δέσποινα | Παρ, 30/10/2020 - 20:55
Θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή είναι να γίνει μια θερμοκοιτίδα για start up επιχειρήσεις
Tsiri Maria | Κυρ, 01/11/2020 - 17:49
Ιδιωτης Εκπαιδευτικός
Καλημέρα σας. Πιστεύω η μηχανική σχολη του Δημόκριτου θα πρέπει να λειτουργήσει σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ. Να στεγαστούν τμήματα του Πανεπιστημίου. Απ' ότι ξέρω έχουν γίνει έρευνες από το τότε ΤΕΙ να βρεθεί κτήριο στη Χαλκίδα για να στεγαστούν εδώ τμήματα. Είχε γίνει κ Επικοινωνία με την κα Αγιοστρατιτη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Θα δώσει νέο αέρα στην περιοχή.
ΜΠΑΛΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ | Κυρ, 01/11/2020 - 21:08
ΙΔΙΩΤΗΣ
Χαλκίδα 01 Νοεμβρίου 2020 Προς : Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας Θέμα : Ανοικτή διαβούλευση αξιοποίησης τεχνικης σχολής ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Σχετ. : Πρόσκληση σε διαβούλευση της 23ης Οκτ. 2020 Αξιότιμες κυρίες / Αξιότιμοι κύριοι, με πολύ ενδιαφέρον, ανταποκρινόμενοι στην σχετική πρόσκληση (θέμα), κάναμε μια συνοπτική ανασκόπηση του έργου (αξιοποίηση Δημόκριτου) σε μια προσπάθεια να αξιολογήσουμε τις ευκαιρίες που αναδύονται για τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία της Ευβοιας και προχωρήσαμε στην εκπόνηση σύντομων προτάσεων - στόχων συμπληρώνοντας αυτές που ήδη περιλαμβάνει η αρχική πρόσκληση. Εκτίμηση μας είναι πως με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουμε στην καλή και γρήγορη υλοποιηση του έργου αυτού. Επειδή η συνολική ανασκόπηση και οι προτάσεις μας καταλαμβάνουν αρκετό χώρο (σαν έγγραφο) θα σταλούν στο Επιμελητήριο τις προσεχείς ημέρες (πριν την 8η Νοεμβρίου) υπόψη του Προέδρου του Δ.Σ. (κ. Γ. Γεροντίτη) σε μορφή pdf. Για οποιαδήποτε επιπρόσθετο στοιχείο ή/και διευκρίνηση παράκληση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Επιθυμούμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας για την σημαντική πρωτοβουλία του Δ.Σ. να αξιοποιήσει τον Δημόκριτο όπως τις ευχες μας για την πλήρη επιτυχία του έργου αυτού. Με εκτίμηση Βασίλειος Μπαλτάς Αεροναυπηγός / MSc Marketing & Communication πρ. Διευθυντής εργοστασίου ΕΑΒ Mail: vasileios.baltas@gmail.com Κιν. 697 997 7205
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ | Δευ, 02/11/2020 - 02:11
Να γίνει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.
Μπεληγιάννη Αικατερίνη | Δευ, 02/11/2020 - 15:56
Θεωρώ πολύ σημαντική την αξιοποίηση του χώρου ως εκπαιδευτικό κέντρο που θα έχει σκοπό την κατάρτιση ανθρώπων με γνώσεις χρήσιμες για την κοινότητα. Είναι μια κίνηση που μπορεί να προσφέρει πολλά στην τοπική επιχειρηματικότητα.
Τσακιράκης Αλέξης | Δευ, 02/11/2020 - 19:12
Η αξιοποίηση ενός τέτοιου χώρου θα ήταν ζωτικής σημασίας για τον τόπο και τον ζωντανό ιστό της οικονομίας. Το σημαντικότερο όμως όλων, θα χάριζε μια βαθιά ανάσα στους συνανθρώπους μας, σε μια εποχή που όλοι την χρειάζονται.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/