ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Επικαιρότητα: 

Στη δημιουργία παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προχωρούν η ΓΣΕΒΕΕ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε μέλη της ΓΣΕΒΕΕ χωρίς ασφάλιση.
Τις 577.000 έχουν φτάσει οι ανασφάλιστες οικογένειες που αριθμούν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολιτών και βρίσκονται σε πλήρες ασφαλιστικό κενό χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Καββαθάς κατά τη διάρκεια υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η Συνομοσπονδία με σκοπό τη δημιουργία παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Στόχος της ίδρυσης του Ιατρείου της το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του στις αρχές του φθινοπώρου θα είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους που βρέθηκαν λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης χωρίς κοινωνική ασφάλιση.
Την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Νίκος Σκορίνης και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας. Το Παράρτημα του Ιατρείου θα λειτουργεί στην οδό Καποδιστρίου 24 σε μέρες και σε ώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
«Στόχος μας είναι να μην πεθάνει κανείς. Να έχει ο κάθε συμπολίτης μας δικαίωμα στη ζωή όσο φτωχός και ανήμπορος κι αν είναι. Και θα παρέχουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη που μπορούμε σε όλους τους ασθενείς που θα προστρέξουν στο Ιατρείο γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας. Η βοήθεια στο άρρωστο δεν είναι φιλανθρωπία είναι πολιτισμός. Είναι ηθικό χρέος τού κάθε γιατρού εθελοντή μέλους μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ανθρωποι που 30 χρόνια πλήρωναν τις εισφορές στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία σήμερα λόγω της κρίσης βρίσκονται στο δρόμο χωρίς γιατρό και φάρμακα. 577.000 είναι σήμερα τα ανασφάλιστα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ ενώ έχουν κλείσει 200.000 επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το βαθιά ανθρωπιστικό φαινόμενο».
Καταβολή επιδομάτων
Την ερχόμενη Τετάρτη (24/7) θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν. 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν. 4141/2013 στους πρώτους 39.381 δικαιούχους για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους ελέγχους.
Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ όπως ανακοινώθηκε.

ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ20/07/2013