Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα

 

Μετά από συνεχείς πρωτοβουλίες της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, στις οποίες συμμετείχε ως Τακτικό Μέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, επετεύχθη και υπογράφηκε η πολυπόθητη Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

Η εκδήλωση της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων - η Αυτοδιαχείριση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Η εν λόγω συμφωνία είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιείται, μετά από αυτή για τα συγγενικά δικαιώματα με τη GEA, που έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου 2022 στα γραφεία της KEEE, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στόχος της συμφωνίας την οποία επεδίωξαν συλλογικά τα Επιμελητήρια της χώρας, αποτελεί η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων - επιχειρήσεων και δικαιούχων των πνευματικών δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ. ο. κ. 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θα ενημερώσει τα Μέλη του, αναλυτικά για την Συμφωνία, σε άμεσο χρονικό διαστημα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr