Το Επιμελητήριο πρόβαλε την Εύβοια στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 που έλαβε χώρα 23-26 Μαρτίου 2016 στη Μόσχα.

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θεωρώντας ότι ο Τουρισμός αποτελεί στήριγμα της ελληνικής οικονομίας την παρατεταμένη περίοδο της κρίσης και σίγουρα θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος στην όποια πορεία ανάπτυξης, συμμετείχε σε περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23-26 Μαρτίου 2016 στη Μόσχα.

Τον Φορέα εκπροσώπησαν ο κ. Σταθόπουλος Ιωάννης Β’ Αντιπρόεδρος, η κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή, Γεν. Γραμματέας και η κα Ρόγκα Βασιλική, Μέλος του ΔΣ. και Συντονίστρια της Εκπροσώπησης.

Στόχος της συμμετοχής και της εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου ήταν η άμεση και διεξοδική προβολή του τουριστικού προφίλ της Εύβοιας, των τουριστικών υποδομών και των υπηρεσιών της, ως ένα πολυσύνθετο μίγμα διαφορετικών προϊόντων, ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως τον ιστιοπλοϊκό, τον καταδυτικό, τον θρησκευτικό, τον  Οινοτουρισμό, κλπ.

Όπως αποδεδείχθηκε στην πράξη η αγορά της Ρωσίας έχει όντως αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, μεγαλύτερη δυναμική και καθίσταται ιδιαίτερα αξιοποιήσιμη, αφού οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες σύμφωνα και με τα επίσημα συμπεράσματα του ΕΟΤ, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις τουριστικών προορισμών κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου, επιδεικνύοντας ωστόσο αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου πρόβαλαν την Εύβοια με διάφορες δράσεις, κυρίως όμως :

Με την εστιασμένη διανομή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.

Με την υλοποίηση παρουσιάσεων σε Τουριστικούς Πράκτορες.

Με συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικά και έντυπα Μέσα.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης δόθηκε βαρύτητα και στην στοχευμένη προώθηση του Οινοτουρισμού και στην προβολή των επισκέψιμων ευβοϊκών μονάδων του Πρωτογενούς Τομέα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι συμπληρωματικά με τα ανωτέρω το Επιμελητήριο απεύθυνε πρόσκληση σε Τουριστικούς Πράκτορες – που έγινε αποδεκτή - για την επίσκεψη τους στην Εύβοια, το πρόγραμμα της οποίας θα περιλαμβάνει Ιστιοπλοϊκό Οδοιπορικό συνδυασμένο με πακέτα φιλοξενίας Ξενοδοχείων και Β2Β συναντήσεις με Ευβοείς επαγγελματίες του Τουριστικού κλάδου.

Συμπερασματικά η ανταπόκριση στη Μόσχα για τον προορισμό Εύβοια & Σκύρος υπήρξε πολύ θετική όπως και το ενδιαφέρον σημαντικών TourOperator. 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt.rtf170.17 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr