Το Επιμελητήριο πρόβαλε την Εύβοια στην έκθεση Philoxenia

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις του για την τουριστική προβολή του Νομού, συμμετείχε - στο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας - στην έκθεση Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως και τις 15 Νοεμβρίου 2015, εκπροσωπούμενο από τον κ. Γούδα Ιωάννη Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Φορέα και την κα. Ρόγκα ΒασιλικήΜέλος του ΔΣ.

Πέρα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην έκθεση, με την πολύ καλή οργάνωση και την άρτια παρουσίαση της, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς το περίπτερο συγκέντρωσε τα βλέμματα των επαγγελματιών και των επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την σύγχρονη Εύβοια μέσα από την κουλτούρα της, το φυσικό της περιβάλλον, την εκπληκτική ομορφιά της και τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς προορισμούς της, ως έναν εξαιρετικά δελεαστικού τουριστικού προορισμού, σε όλες του τις μορφές, θαλάσσιου, ιαματικού, φυσιολατρικού, ορειβατικού, ιστορικού, θρησκευτικού κτλ.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν επαφές με σημαντικούς Tour-Operators, δημοσιογράφους και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων με σκοπό την προώθηση της Εύβοιας ως τουριστικού προορισμού, την ένταξη της σε ελκυστικές ταξιδιωτικές διαδρομές αλλά και την υλοποίηση συνεργασιών με ευβοϊκές επιχειρήσεις του χώρου.

Παράλληλα οι εκπρόσωποιτου Επιμελητηρίου Εύβοιας είχαν την ευκαιρία για μία σειρά επαφών με επαγγελματίες και εκπροσώπους διαφόρων Επίσημων Φορέων, όπου και διερευνήθηκαν σχέδια και προτάσεις για πιθανές συνεργασίες που θα συμβάλλουν στην προβολή και στην τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας και της Σκύρου.

Εποικοδομητικές συναντήσεις έγιναν με σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου από τη Ρωσία, με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων που θα βοηθήσουν τους Ευβοείς επιχειρηματίες να συνεργαστούν με Ρώσους ομολόγους τους.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση με τον Ρώσο Πρόξενο της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Ποπόφ με αντικείμενο τον σχεδιασμό μελλοντικών συναντήσεων με την Ρωσική Πρεσβεία ώστε να διερευνηθούν προτάσεις και σχέδια συνεργασίας σε θέματα τουρισμού.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θα συνεχίσει συντονισμένα, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες να επενδύει στην τουριστική προβολή της Εύβοιας κατά συνέπεια και των προϊόντων της, θεωρώντας τον Τουρισμό όχι μόνο έναν από τους πιο ανθεκτικούς τομείς ενάντια στην κρίση, αλλά και έναν σημαντικότατο πυλώνα ανάπτυξης για το νομό μας και τη χώρα μας. 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt_filoxenia_2015.rtf167.23 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/