Το Επιμελητήριο προώθησε τον ευβοϊκό τουρισμό στη Ρουμανία

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν στην ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “TTR ROMANIAN INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO”  15 έως 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Βουκουρέστι, ο κ. Ρουμελιώτης Θεόδωρος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού και ο κ. Δημήτριος Σεπετής Εκπρόσωπος του Φορέα στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων.

Η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια για το Επιμελητήριο, μια εκ των βασικότερων επιλογών προώθησης του ευβοϊκού τουριστικού προϊόντος, λόγω της πολύ θετικής εικόνας των επαγγελματιών του χώρου στη Ρουμανία για τη χώρα μας αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος των δυνητικών επισκεπτών για τον εναλλακτικό τουρισμό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με την Εύβοια να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αξιοποιώντας τους πολιτισμικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς των δύο χωρών αλλά και τις σταθερές βάσεις συνεργασιών των δύο αγορών που ήδη έχουν τεθεί από τις προηγούμενες εκπροσωπήσεις και συμμετοχές του Φορέα, πρόβαλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας και της Σκύρου και ανέδειξαν την διακριτή τουριστική τους ταυτότητα. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησαν B2B συναντήσεις με διακεκριμένους tour operators και δημοσιογράφους για την παρουσίαση και προώθηση των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και των ανανεωμένων προγραμμάτων τους.

Η στοχευμένη συνεργασία του Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η άρτια προβολή των τουριστικών υπηρεσιών και υποδομών του Νομού Ευβοίας,  απέφεραν κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής συνάντησης τουρισμού, τις πρώτες νέες συμφωνίες για το προσεχές καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας μέσα από το οποίο οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου πρόβαλαν την Εύβοια και τη Σκύρο – δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Βόρεια Εύβοια - το επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων Θεσμικών, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας κ. Dragos Gabriel Zisopol και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία κα. Λίλη Ευαγγελία Γραμματίκα.

Την τουριστική προβολή της Εύβοιας και συνολικά της Στερεάς Ελλάδας στήριξαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κα Φανή Παπαθωμά και ο Ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς.

Δελτίο Τύπου: 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/