Το Επιμελητήριο ζητά από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους του νομού, παρέμβαση για τη θέσπιση ρύθμισης 100 δόσεων των οφειλών των επιχειρήσεων στην ΔΕΗ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολυάριθμαέχουν γίνει πλέον, τα κρούσματα όπου η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε επιχειρηματίες σε όλο το νομό Ευβοίας, προκαλώντας έτσι, ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές και όχι μόνο, στους επαγγελματίες, στις επιχειρήσεις και τελικά στην ίδια την τοπική οικονομία. Είναι βέβαια κοινά αποδεκτό ότι πρόκειται στην συντριπτική πλειοψηφία τους, για περιπτώσεις επαγγελματιών που, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, αδυνατούν εκ των πραγμάτων πλέον, να καταβάλουν με απόλυτη συνέπεια τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ.

Το πρόβλημα που δημιουργείται δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Μια επιχείρηση χωρίς ρεύμα είναι μια κλειστή επιχείρηση, η οποία οδηγείται σε σημαντικότατες απώλειες εσόδων και κατά συνέπεια με μαθηματική ακρίβεια στην συσσώρευση νέων οφειλών. Η απειλή για νέα λουκέτα είναι πλέον πασιφανής, ενώ το πρόβλημα είναι ζωτικής σημασίας για το Νομό που εκπροσωπείτε. 

Μπροστά σε αυτόν τον ορατό κίνδυνο σας καλούμε να πάρετε άμεσα σαφέστατη θέση. 

Με δεδομένο δε, ότι η λύση του εν λόγω θέματος δίνεται μόνο με κυβερνητική παρέμβαση, σας ζητάμε ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι να κινητοποιηθείτε δυναμικά, για τη θέσπιση μίας ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών αυτών σε 100 δόσεις. 

Επειδή μόνο μια τέτοια ρύθμιση μπορεί πλέον να δώσει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ανταποκριθούν ξανά και με συνέπεια σε παλιές και νέες οφειλές, αναμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.    

Με Τιμή,

Η Πρόεδρος

 

Παρασκευή Αγιοστρατίτη

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon rythmisi_ofeilon_dei.pdf54.6 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/