Το Επιμελητήριο Εύβοιας στήριξε τη συμμετοχή – με το Περίπτερο της Περιφέρειας – τεσσάρων (4) ευβοϊκών επιχειρήσεων στην Διεθνή Έκθεση Gulfood 2023 στο Ντουμπάι

 

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην σημαντικότερη εμπορική έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή, την 27η Διεθνή Έκθεση Gulfood2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο WorldTradeCenterστο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 20 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Το Επιμελητήριο στήριξε οικονομικά τη συμμετοχή – με το Περίπτερο της Περιφέρειας – τεσσάρων (4) ευβοϊκών επιχειρήσεων: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΜΠΗΣ – BIFRESHSPITIKO, STAYIAFARM, ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε., συμπράττοντας στην προσπάθεια τους για την ανάδειξη των προϊόντων τους και για την ενδυνάμωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Το Επιμελητήριο επένδυσε για ακόμα μία φορά στην συγκεκριμένη αγορά αφενός μεν διότι το Ντουμπάι διαθέτει στρατηγική θέση στην Εγγύς Ανατολή και την Ευρώπη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα παγκοσμίως, εξαρτώμενο κατά 80% από τις εισαγωγές τροφίμων (κυρίως από την Ευρώπη και την Ασία) αφετέρου δε, διότι ο Φορέας κατά τις προηγούμενες συμμετοχές του αποκόμισε πολύ επιτυχή αποτελέσματα στην προσπάθεια που καταβάλει για την τόνωση της ευβοϊκής εξωστρέφειας.

Τον Φορέα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ και Μέλος του ΔΣ κ. Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος με σκοπό την ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών - σε θεσμικό επίπεδο -  για την προώθηση των ευβοϊκών προϊόντων και των ευβοϊκών επιχειρήσεων.

Το περίπτερο της Περιφέρειας όπου φιλοξενήθηκαν οι ευβοϊκές επιχειρήσεις, στήριξαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Δημήτριος Θωμόπουλος.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr