Το Επιμελητήριο επισκέφτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Χρ. Δήμας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Χρήστος Δήμας, για την πραγματοποίηση συνάντησης και συζήτησης με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Φορέα και των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, σε θέματα που άπτονται της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.  

Κατά την συνάντηση τα μέλη και η πρόεδρος του Φορέα, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, απαρίθμησαν στον κ. Δήμα – τον οποίο συνόδευε ο βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου - τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, όπως αυτά απορρέουν μέσα από την πραγματική οικονομία, την αγορά και την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων. Στην συνέχεια καταθέτοντας την μείζονος σημασία των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία, ζήτησαν τη στήριξητους προκειμένου η εγχώρια επιχειρηματικότητα να μετατραπεί σε έναν ουσιαστικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και προώθησης της καινοτομίας. Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν την αναγκαιότητα για την αλλαγή των δομικών χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την ανάπτυξη της επάνω σε υγιείς και σταθερές βάσεις, κάτι το οποίο θα συντελεστεί ως ανέφεραν, με τη διαμόρφωση ενός επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο πρωτίστως θα εστιάζει στη θέσπιση ενός απλοποιημένου, σταθερού και βιώσιμου φορολογικού συστήματος,στην θέσπιση ενός ασφαλιστικού συστήματος μεστρατηγική και με βιώσιμη προοπτική, στην διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία με έμφαση στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, στην αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση, στην πάταξη της γραφειοκρατίας, στην εφαρμογή μέτρων που θα διευκολύνουν την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα διασφαλίζουν όρους ισότιμης μεταχείρισης, στην πάταξη του παραεμπορίου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Δήμας ζήτησε πλέον των ζητημάτων της επιχειρηματικότητας να ενημερωθεί από τους ίδιους τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και για τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού.

Της εν λόγω συνάντησης με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση και συζήτηση παρουσία κοινού, πολιτευτών, εκπρόσωπων  της Νομαρχιακής ΝΔ Ευβοίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ευβοίας και άλλων Θεσμοθετημένων Φορέων του νομού.  Ο κ. Δήμας στην παρουσίαση του, ανέλυσε κυρίως θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, ανάπτυξης και επενδύσεων. Επίσης ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα αλλά και για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ανά τομέα στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας την αναγκαιότητα για την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίαςκαι για την σταθερή αύξηση του παραγόμενου εθνικού προϊόντος. Την παρουσίαση του κ. Δήμα, ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκομένους με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και διευκρινήσεις  επί ερωτημάτων που τέθηκαν. 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο d_t_episkepsi_dima.rtf174.69 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/