Το Επιμελητήριο διεξάγει σεμινάρια κατάρτισης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (ΕΦΕΤ) και τεχνικών ασφαλείας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επενδύοντας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω και της κατάρτισης των επαγγελματιών και των στελεχών, διεξάγει αυτή την περίοδο, σεμινάρια σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (ΕΦΕΤ) και τεχνικών ασφαλείας, υλοποιώντας ακόμη 10 προγράμματα, 3 εκ των οποίων στην Β. Εύβοια και 7 στην Χαλκίδα. Η συνεχής εδώ και πολύ καιρό, υλοποίηση των εν λόγω σεμιναρίων, αποτελεί για το Επιμελητήριο μια πρωτοβουλία που αποτελεί επένδυση διότι αποφέρει στους επιχειρηματίες ουσιαστικές και πραγματικά πολύ χρήσιμες λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες τους, εφοδιάζοντας τους με τα απαραίτητα θεωρητικά εργαλεία αλλά και με συγκεκριμένες πρακτικές εφαρμογές.

Βασικός σκοπός τωνΣεμιναρίων τεχνικών ασφαλείαςείναι να αποκτήσουν οι καταρτιζόμενοι τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις του εργοδότη και των εργαζομένων για τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας, την ελαχιστοποίηση του επαγγελματικού κινδύνου, την ανάλυση και καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων, την αντιμετώπιση των βλαπτικών παραγόντων κ.α. Τα Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας αφορούν όλους τους εργοδότες, αφού προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία ο κάθε εργοδότης που απασχολεί εργαζομένους, να διαθέτει υπεύθυνο για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας.Μετά την επιτυχή παρακολούθησή τους, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να ασκήσουν με επιτυχία τον πολυδιάστατο ρόλο του Τεχνικού Ασφαλείας.  εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα θεωρητικά εργαλεία αλλά και με συγκεκριμένες πρακτικές εφαρμογές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σεμιναρίωνκατάρτισης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμωνΕΦΕΤαπευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από  τις ακόλουθες δραστηριότητες :  παρασκευήμεταποίησηπαραγωγήσυσκευασίααποθήκευσημεταφοράδιανομή,διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμωνΑπευθύνεται επίσης σε  υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ.εταιρείες συμβούλωνεταιρείες μυοκτονιώνκατασκευαστών εξοπλισμούεταιρείες συσκευασίας κλπ.). Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων. Τα προγράμματα επιπέδου 1 αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.  

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτωνκατάρτισης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (ΕΦΕΤ),την Δευτέρα 23. 11. 2015 θα πραγματοποιηθούν στο 2 όροφο του Επιμελητηρίου, εξετάσεις, για όσους έχουν ολοκληρώσει / παρακολουθήσει τον κύκλο των σεμιναρίων.  

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ανωτέρω σεμινάρια που διεξάγει το Επιμελητήριο μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο εκπαίδευσης Κοκκάλα Νικόλαο στα τηλέφωνα 2221086452/ 2221023510. 

 
 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt_seminaria_efet_tehnikon_asfaleias_1.rtf174.74 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/