Τουρισμός

Επικαιρότητα: 

Εύβοια και Τουρισμός

Η Εύβοια το ανατολικότερο κομματι της Στερεάς Ελλάδας μαζί με το νησί Σκύρος είναι ένας χαρισματικός Νομός όσον αφορά της φυσικές ομορφιές που περιλαμβάνουν σχεδόν όλες τις κατηγορίες και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα.

Έχει πληθώρα ωραιότατων παραλιών (110 περίπου) όρμων και κολπίσκων με καταγάλανα καθαρά νερά τόσο στον Ευβοϊκό κόλπο όσο και στο πανέμορφο Αιγαίο Πέλαγος.

Η ελκυστικότητα της Εύβοιας δεν εξαντλείται μόνο σε θαλασσινά τοπία. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια ενδοχώρα και οι ορεινοί της όγκοι (Δίρφυς Όχη Κανδήλι κλπ) τα καταπράσινα δάση της (Στενή Πλατανιάς Καστανόλογγος Δελφί κλπ) τα ποτάμια της με τα θεόρατα πλατάνια συνδυασμένα με φαράγγια σπάνιας φυσικής ομορφιάς (Δημοσάρη Αγάλης κλπ) προσφέρουν στον επισκέπτη ευχάριστη διαμονή με εντυπωσιακές εναλλαγές λόγω των φυσικών και πολιτιστικών πόρων που διαθέτει.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αρχαιολογικά ευρήματα οικισμούς και οχυρώσεις αρχαίο θέατρο και ναούς θρησκευτικά μνημεία πύργους φρούρια καθώς και να επισκεφθεί αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία ενώ συγχρόνως έχει τη δυνατότητα να είναι μάρτυρας της αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων.

Ανά την Εύβοια προσφέρονται περίπου 45.000 κλίνες σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια.

Η Εύβοια προσφέρεται για ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως

  • Οικολογικός - Περιβαλλοντικός Τουρισμός
  • Ιαματικός Τουρισμός
  • Αγροτουρισμός
  • Θαλάσσιος Τουρισμός
  • Συνεδριακός Τουρισμός

που θεωρείται ότι παρουσιάζουν πλεονεκτήματα για το Νομό και μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες επί αυτού υπάρχει σχετική μελέτη για την Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού εκπονημένη από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ευβοίας που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο Επιμελητήριο μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr