Συνεδρίασε στις 5.3.2007 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ευβοίας.

Συνεδρίασε την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.


Θέματα της συνεδρίασης ήταν:


1. Επικύρωση Πρακτικών.
2. Καθορισμός της Εκθεσιακής Πολιτικής και εν γένει της Πολιτικής Προώθησης των Ευβοϊκών προϊόντων.
3. Υποβολή Προτάσεων επί σχεδίου υπουργικής απόφασης για την έκδοση ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων.
4. Υποβολή Προτάσεων επί σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο Διενέργειας των Προμηθειών των Επιμελητηρίων.
5. Ανακοινώσεις.


Για το θέμα του καθορισμού της Εκθεσιακής Πολιτικής και εν γένει της  Πολιτικής Προώθησης των Ευβοϊκών Προϊόντων μετά από ευρεία διαλογική συζήτηση και προτάσεις του προεδρείου αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

- Συμμετοχή κάθε δύο χρόνια στην Έκθεση Τροφίμων Ποτών Anuga στην Γερμανία. Η συνεχής παρουσία σε μία έκθεση είναι αυτή που φέρνει και κάποια πιο οριστικά αποτελέσματα γι αυτό και αποφασίστηκε η συμμετοχή σε αυτή την έκθεση που είναι και από τις πιο μεγάλες. Σε κάθε συμμετοχή σε έκθεση θα πρέπει να υπάρχουν εμπορεύματα τουλάχιστον από 8-10 επιχειρήσεις και θα επιδιωχθεί όλες αυτές οι επιχειρήσεις να παρίστανται στην έκθεση δι εκπροσώπου. Το κόστος του περιπτέρου το επιβαρύνεται το Επιμελητήριο.

- Συμμετοχή κάθε χρόνο σε μία Διεθνή Έκθεση Γενική ή Κλαδική κατ επιλογή και ανάλογα με το ενδιαφέρον κάθε φορά. Αυτό προτάθηκε και αποφασίστηκε για να καλυφθεί και ενδιαφέρον από άλλους κλάδους όπως π.χ. Δομικά Υλικά. Αυτή η συμμετοχή θα πραγματοποιείται εάν και εφόσον υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον που να δικαιολογείται το ομαδικό περίπτερο.

- Συμμετοχή κάθε δύο χρόνια σε μία έκθεση Τουριστική με την συμμετοχή τουριστικών γραφείων-πρακτόρων. Αυτή η έκθεση θα μπορεί να είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό όπως επίσης θα μπορεί να γίνεται και σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως Νομαρχία Ένωση Ξενοδόχων Πρακτορεία Ταξιδίων κ.λ.π.

- Παράλληλα με την συμμετοχή με ομαδικά περίπτερα αποφασίστηκε και η επιδότηση μεμονωμένων μελών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διεθνή έκθεση και με τον όρο να μην έχουν συμμετάσχει την ίδια χρονιά σε περίπτερο του Επιμελητηρίου. Η επιδότηση ενός εκάστου θα είναι 1.200 € και θα εκταμιεύεται μετά την συμμετοχή και με την προσκόμιση των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων συμμετοχής. Η επιδότηση θα παρέχεται μόνο για συμμετοχή σε διεθνή έκθεση και όχι σε εκθέσεις που διοργανώνουν διάφοροι ιδιώτες.

- Αποφασίστηκε επίσης οργάνωση κάθε χρόνο μιας επίσκεψης σε Διεθνή Έκθεση με την συμμετοχή μέχρι 15 μελών. Με την οργάνωση αυτών των επισκέψεων σε εκθέσεις καλύπτεται και το ενδιαφέρον άλλων κλάδων που ναι μεν δεν συμμετέχουν σε εκθέσεις θέλουν όμως να επισκέπτονται εκθέσεις και να ενημερώνονται. Το κόστος της συμμετοχής αυτής θα καλύπτεται ένα μέρος από το Επιμελητήριο και ένα μέρος από τους συμμετέχοντες.

- Οργάνωση ή συμμετοχή κάθε χρόνο σε μία Εμπορική Αποστολή. Η οργάνωση θα μπορεί να γίνεται από το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές του εξωτερικού ενώ η συμμετοχή θα είναι σε αυτές που οργανώνει ο ΟΠΕ το ΕΒΕΑ η ΔΕΘ ή άλλοι φορείς.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το Επιμελητήριο θα καλύπτει ένα μέρος των εξόδων για τα μέλη.
Στις αποστολές θα συμμετέχουν 8-10 μέλη.

Μία πρώτη ένδειξη κόστους για τα ανωτέρω είναι της τάξεως των 70.000 περίπου € ετησίως.

Παράλληλα με τα ανωτέρω αποφασίστηκε:
- να επιδιωχθεί η οργάνωση τοπικών (περιφερειακών) εκθέσεων σε περιόδους αιχμής σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους με στόχο 4 εκδηλώσεις (1. Ιστιαία - Λ. Αιδηψού 2. Αλιβέρι 3. Κάρυστος 4. Λίμνη).

- Να επανεξεταστεί το θέμα της οργάνωσης της Πανευβοϊκής Έκθεσης στην Χαλκίδα ώστε όταν και αν θα γίνει να έχει εξασφαλιστεί η επιτυχία και θετικό αποτέλεσμα για τις Ευβοϊκές Επιχειρήσεις.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε 5μελής Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα μελετήσουν το θέμα και θα προτείνουν στην Διοικητική Επιτροπή.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/