ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

 

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Γιάννης Γεροντίτης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Σταθόπουλος, συναντήθηκαν στις 14 Μαρτίου 2015, στο Ξενοδοχείο Lucy, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ελληνο-Αζέρικου Κέντρου Νεότητας Ιωάννη Παπαγρηγορίου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Χαλκίδα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία εκδηλώθηκε έκδηλο το ενδιαφέρον για την εδραίωση μιας σταθερής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, παραβρέθηκαν επίσης από πλευράς Επιμελητηρίου Εύβοιας, τα Μέλη του Δ.Σ. Νίκος Φωκίτης Γιάννης Λιονάκης, Βασιλική Ρόγκα και εκπρόσωποι Φορέων.

Οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Γ. Γεροντίτης, Γ. Σταθόπουλος, με δεδομένο ότι από το περασμένο έτος οι σχέσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Ελλάδας ενισχυθήκαν πολύ, μετά τις σημαντικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα, αλλά και με τις σημαντικές επαφές μεταξύ επιχειρηματιών και με δεδομένο ότι ορυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του Αζερμπαϊτζάν δημιουργεί τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων, εστίασαν σε θέματα επιχειρηματικότητας, διμερών συνεργασιών και εξαγωγών. Μεταξύ άλλων παρέλαβαν και ανέλυσαν κατάσταση σημαντικών εκθέσεων που υλοποιούνται στο Μπακού και εξέτασαν την προοπτική εποικοδομητικής συμμετοχής ευβοϊκών επιχειρήσεων σε αυτές, με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας τους. Επίσης μέσω της σημαντικής συνεργασίας του κου  Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, προσδιορίστηκαν ενέργειες για την υλοποίηση επιχειρηματικών αποστολών και επαφών με στόχο την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών.

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, θέλοντας να ανταποδώσει τη φιλοξενία του στη Χαλκίδα, αλλά και να ενδυναμώσει τις μελλοντικές σχέσεις συνεργασίας, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους φορείς πολύ σύντομα να επισκεφθούν τη χώρα του, ώστε να γνωρίσουν το περιβάλλον αλλά και τις ανάγκες της αζέρικης αγοράς.

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt_presvis_azrmpaitzan.rtf153.38 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/