Συνάντηση με τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρή

 

Τις προτάσεις των Επιμελητηρίων επί του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου με τίτλο: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» εξέθεσε στον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Μύρων  Φλουρή, αντιπροσωπεία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ). 

Την αντιπροσωπεία του ΕΟΑΕΝ και της Επιμελητηριακής κοινότητας αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Δημήτρης Συξέρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτηςκαι τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου κ.κ. Ανδρέας Παντελιός και Αθανάσιος Ζλατούδης.

Στη θεσμική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/2/204, στο Υπουργείο Τουρισμού και διεξήχθη σε ένα εξαιρετικό κλίμα, εκτός από τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης παραβρέθηκε και η Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού κα. Βάσια Κουτσούκου.

Στην συζήτηση που έλαβε χώρα για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την νησιωτική επιχειρηματικότητα, επι τάπητος τέθηκε το πλέον φλέγον θέμα για αυτή την περίοδο, το υπό διαμόρφωση νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίαςγια την «Αξιοποίηση του αιγιαλού από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Σε αυτό το πλαίσιο οι εκπρόσωποι του επιχειρείν, κατέθεσαν τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής της ΚΕΕΕ, στην οποία Συντονιστής είναι ο κ. Γιάννης Γεροντίτης, προτάσεις τις οποίες στηρίζει ο ΕΟΑΕΝ, δεδομένου ότι αυτές θα συμβάλλουν με ικανό και ορθολογικό τρόπο, στη θέσπιση ενός νομοσχεδίου που θα ενδυναμώσει την τουριστική ανάπτυξη στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, προστατεύοντας την ίδια στιγμή το δημόσιο πλούτο και το περιβάλλον.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/