Συνάντηση με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε η ΔΕ του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Αίτημα η κυβερνητική παρέμβαση για την επίλυση προβλημάτων των επιχειρηματιών

Συνάντηση με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε η ΔΕ του Επιμελητηρίου Εύβοιας την Δεύτερα 12 Φεβρουαρίου 2018, στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιθυμία της Νομαρχιακής  - την οποία εκπροσώπησαν οι Σιόλιας Νικόλαος (Συντονιστής ΝΕ), Παπασωτηρίου Ιωάννης (Αναπληρωτής) και Παππάς Κωνσταντίνος Μέλος Γραμματείας) - η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Φορέα, ζήτησαν την παρέμβαση των εκπροσώπων για την άμεση κυβερνητική διευθέτηση ζητημάτων που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες και υποθάλπουν κυριολεκτικά, την επιβίωση των επιχειρήσεων. Ζήτησαν ωστόσο, λύσεις που θα μπορούν πραγματικά να υλοποιηθούν μέσα στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον και προς την κατεύθυνση αυτή, κατέθεσαν και ανάλογες προτάσεις.  

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ζήτησαν :

§  Να διασφαλιστεί αυστηρά ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός κίνησης για να εξυπηρετεί την καθημερινή πάγια, λειτουργία των επιχειρήσεων.  

§  Πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών και απόδοση τους σε ασφαλιστικό  χρόνο.

§  Στην ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, να συμπεριλιφθούν και οι επιχειρηματίες που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.  

§  Να θεσπιστεί ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές των επιχειρηματιών στη ΔΕΗ.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στη ρύθμιση των δανείων που αφορούν την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας και των Πυρόπληκτων που ήταν με την εγγύηση Δημοσίου.

Όσον δε αφορά το χώρο των Επιμελητηρίων, επεσήμαναν την αναγκαιότητα άμεσης τροποποίησης του νέου Επιμελητηριακού Νόμου, εις τρόπο ώστε, να επιτραπεί στα Επιμελητήρια να ασκήσουν επαρκώς το αναπτυξιακό τους έργο, ως θεσμικοί εκφραστές της επιχειρηματικότητας.  

Το πρώτο αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η δέσμευση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό συνάντησης – σε άμεσο χρόνο - με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κο Δημήτριο Παπαδημητρίου καθώς και με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεωνκο Αναστάσιο Πετρόπουλο, για την συζήτηση επί των ανωτέρω αιτημάτων και προτάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας.  

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt_episkepsi_nomarhiaki_syriza_12_2_18.rtf170.48 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/