Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Αναστάσιο Βελισσαρίου

 

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Αναστάσιο Βελισσαρίου είχε ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης την Πέμπτη 4 Απριλίου στα γραφεία του Φορέα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να εξεταστούν και να αξιολογηθούν πρωτοβουλίες συνεργασίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με προσανατολισμό την εποικοδομητική και μόνιμη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμφωνώντας για την ανάγκη εφαρμογής ενός μοντέλου όπου η μόρφωση και η επαγγελματική κατάρτιση εξειδικευμένου δυναμικού θα είναι η βάση της ανάπτυξης του και η φόρμουλα στις νέες τεχνολογικές καινοτομίες που επιβάλει διαρκώς η διεθνοποίηση της οικονομίας, επικέντρωσαν την προσοχή τους : Στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την κατάρτιση επαγγελματιών και στελεχών των επιχειρήσεων καθώς και στην αναβίωση του Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας, η διοργάνωση του οποίου ωθεί τους μαθητές να αυτενεργούν, γνωρίζοντας το «επιχειρείν» και τους δρόμους που ανοίγονται μέσα από αυτό.  

Μέγα θέμα συζήτησης αποτέλεσε η κοινή προσπάθεια Επιμελητηρίου και Περιφέρειας για την αναβίωση της Τεχνικής Σχολής «Δημόκριτος», με σκοπό τη δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου που θα εξοπλίζει τους νέους με εξειδικευμένες γνώσεις και νέες δεξιότητες και θα τους προετοιμάζει, όχι μόνο για τις θέσεις του σήμερα αλλά και για τις θέσεις του μέλλοντος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/