Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο πρέσβης της Ταϊβάν. Συνάντηση και με Επιχειρηματίες της Εύβοιας.

 

 

Συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ταϊβάν στην Ελλάδα, κο ShermanS. Kuείχαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Γιάννης Λιονάκης και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα. Κεντρικό περιεχόμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση πεδίων επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ευβοϊκών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων της Ταϊβάν καθώς επίσης και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας των δυο πλευρών στον Τουριστικό Τομέα.

Τον κο. ShermanS. Kuσυνόδευε ο βουλευτής Ευβοίας κος Σίμος Κεδίκογλου, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση.  

Το παρόν στην συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο - έδωσε από πλευράς Πρεσβείας της Ταιβάν και ο εμπορικός ακόλουθος κος AlfredY.H. Wangενώ από πλευράς διοίκησης του Επιμελητηρίου το παρόν έδωσαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Κουτσαύτης Σπυρίδων, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κοςΣταθόπουλος Ιωάννης, η Γ. Γραμματέας καΑγιοστρατίτη Παρασκευή, ο Οικον. Επόπτης κοςΚούκουζας Ευάγγελος και τα μέλη του ΔΣ κος Ιωάννης Λαλανίτης και κα Βασιλική Ρόγκα.

Στην συνάντηση κλήθηκαν και την παρακολούθησαν επιχειρηματίες του Νομού που εκπροσώπησαν κυρίως τον Τομέα Τροφίμων και Ποτών (επιχειρήσεις παραγωγής σύκων, κρέατος, πουλερικών, κρασιού, τροφίμων, μελιού, χυμών, ελαιολάδου, superfoods, αγροτικών προϊόντων, προϊόντων γης κλπ), τον Τομέα των Δομικών Υλικών και τον Τομέα του Τουρισμού τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κος Μιλτιάδης Χέλμης.   

Ο κος ShermanS. Kuαφού παρουσίασε το επιχειρηματικό προφίλ της χώρας του τόνισε ότι η Ταϊβάν είναι 18η κατά σειρά χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκτός συνόρων εμπορική δραστηριότητα και κάλεσε τους Ευβοιείς επιχειρηματίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εξαγωγών – εισαγωγών, προς όφελος και των δυο πλευρών. 

Η συνάντηση όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο κος Κεδίκογλου όσο και ο κος Λιονάκης θα αποτελέσει την απαρχή μιας πρωτοβουλίας που θα υποστηριχτεί από την πρεσβεία και από το Επιμελητήριο, με διάφορες δράσεις (εμπορικές αποστολές, εκθέσεις κλπ) για την επίτευξη ευκταίων αποτελεσμάτων όσον αφορά τις διμερείς συνεργασίες, αποτελεσμάτων τα οποία θα τονώσουν περαιτέρω την ευβοϊκή επιχειρηματικότητα και την ευβοϊκή εξωστρέφεια. 

Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση μετά την συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκαν για ένα δίωρο κατ΄ ιδίαν / στοχευμένες συναντήσεις των επιχειρηματιών με τον εμπορικό ακόλουθο κο AlfredY.H. Wang. 

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο dt_episkepsi_presvi_taivan.rtf178.57 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr