Στη Γαλλία και σε πρακτικές προστασίας περιβάλλοντος εκπαίδευσε το Επιμελητήριο ευβοείς επιχειρηματίες

Επικαιρότητα: 

Στη Γαλλία και σε πρακτικές προστασίας περιβάλλοντος εκπαίδευσε το Επιμελητήριο ευβοείς επιχειρηματίες .

 

Σε θέματα ανάπτυξης επιχειρηματικών δράσεων με περιβαλλοντικό προσανατολισμό, και σε θέματα ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας, εκπαίδευσε στην Γαλλία το Επιμελητήριο Εύβοιας, 20 επιχειρηματίες μέλη του το διάστημα 26/11/2018 – 7/12/2018. στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS, συνεργαζόμενο άρτια με το Επαγγελματο-Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Γαλλικής Περιφέρειας, Franche– Comte.

Οι εκπαιδευόμενοι καταρτίστηκαν στην διαδικασία και στα συστήματα ενσωμάτωσης στις επιχειρήσεις πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα όχι μόνο από θεωρητικά μαθήματα αλλά και μέσα από πολλαπλές επισκέψεις σε σημαντικές παραγωγικές επιχειρήσεις, πρότυπα στον τομέα.

Εκτός του προγράμματος κατάρτισης των επιχειρηματιών και μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του Επιμελητηρίου κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη επετεύχθησαν συμφωνίες :

 

  • Με το Δήμο του ΜΠΕΛΦΟΡ, για την διάθεση μόνιμου χώρου προβολής της Εύβοιας και πώλησης ευβοϊκών προϊόντων στην δημοτική αγορά της πόλης. 
  • Με το Επιμελητήριοτου ΜΠΕΛΦΟΡ,  για την παροχή πρακτικής εκπαίδευσης μαθητών τεχνικών σχολών από την Εύβοια σε επιχειρήσεις της γαλλικής περιοχής, (στους μαθητές θα παρέχεται δωρεάν διαμονή και διατροφή), σε 3 Ειδικότητες :
    • Μηχανικούς αυτοκίνητων για την πρακτική εξάσκηση τους στην Peugeot
    • Κομμωτές/τριες
    • ΣΕΦ

 

Η επιτυχής αποστολή του Επιμελητηρίου όσον αφορά το πρόγραμμα κατάρτισης και τις σημαντικές για τον τόπο μας συμφωνίες που επετεύχθησαν έγιναν αντικείμενο παρουσίασης από τον Γαλλικό Τύπο με άμεσο αποτέλεσμα την προβολή της Εύβοιας και ως τουριστικό προορισμό.  

Αρχεία: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon 6.jpg193.8 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/