ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ INSULEUR ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝ. ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Χαλκίδα 15.12.2014

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ INSULEUR ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΙΩΑΝ. ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Tην Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του INSULEUR.  Της ΓΣ του INSULEURπροηγήθηκε Συνέδριο για το ρόλο των ΄΄ έξυπνων ΄΄ νησιών στην πράξη, ενώ την επόμενη ήμερα, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 36η Γενική Συνέλευση του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ (ΕΟΑΕΝ).

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν και παρέστησαν στις εργασίες όλων των εκδηλώσεων, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Γεροντίτης και ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Σταθόπουλος.

Αναλυτικότερα την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε Συνέδριο με θέμα τον ρόλο των ΄΄ έξυπνων ΄΄ νησιών ως εργαλείο στη πράξη, για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το θέμα επικεντρώθηκε στις επιλογές και στους κύριους παράγοντες για τη διευθέτηση συγκεκριμένων προβλημάτων και την ανάπτυξη ευκαιριών στα ευρωπαϊκά νησιά για τη μεταμόρφωσή τους σε ΄΄ έξυπνα ΄΄ νησιά, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι αυτά θα αποτελέσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την εργασία. Τονίστηκαν και αναλύθηκαν επίσης, οι κυριότερες αλλαγές στην υλοποίηση του σχεδίου των ΄΄ έξυπνων ΄΄ νησιών και οι βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία των ΄΄ έξυπνων ΄΄ νησιών. Χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων, οι Γεώργιος Μπενέτος πρόεδρος του INSULEUR, Ιωάννης Μαργαρώνης  πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων, Σταύρος Αρναουτάκης περιφερειάρχης Κρήτης και HenriMalosseπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση του INSULEUR, οι εργασίες της οποίας επικεντρώθηκαν στη στρατηγική του INSULEURγια το χρονικό διάστημα 2014-2016, στην έγκριση προϋπολογισμού 2015 και στα σχέδια συνεργασίας.

Την επόμενη μέρα έλαβε χώρα η 36η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ κατά την οποία παρουσιάστηκε η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2014-2020 για την νησιωτική οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρουσιάστηκε επίσης σχέδιο αναβάθμισης της αεροπορικής εξυπηρέτησης των νησιών από τη SKYEXPRESSκαθώς και άλλα θέματα της γενικής συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ. Χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων, οι Βασίλης Κεγκέρογλου Υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Μαργαρώνης πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων και Θρασύβουλος Καλογρίδης πρόεδρος ΕΟΑΕΝ.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δελτίο Τύπου: 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 164.69 KB

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/