ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΘΕΜΑ :ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

            Σε συνέχεια του υπ. αρ. 1406/15.5.2015 εγγράφου σας, με την παρούσα σας αναφέρουμε τα ακόλουθα. Το Επιμελητήριο Εύβοιας μεριμνώντας για την αύξηση και την ποιοτική βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καταγράφει συστηματικά τα εμπορικά και επαγγελματικά δρώμενα, παρέχοντας πληροφορίες στα μέλη του και στην Πολιτεία για τις τοπικές και τις αλλοδαπές αγορές, για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και για άλλα συναφή θέματα. Μελετά τις τάσεις και τις εξελίξεις στην τοπική και στην εθνική οικονομία και υποβάλλει σχετικές προτάσεις με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής και της ελληνικής οικονομίας. Είναι ο Θεσμοθετημένος από την Πολιτεία Φορέας, που εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα, αφουγκραζόμενο πραγματικά εκ των έσω τον παλμό της αγοράς.

            Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει μια άνιση μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση, δέσμιος κυριολεκτικά του νέου σκληρού οικονομικού περιβάλλοντος, το Επιμελητήριο Εύβοιας κρίνει ότι η  βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των επιχειρήσεων αλλά και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα τους επιτρέψει να παρέχουν πιο σύγχρονες και πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες, είναι η βάση για την ανοικοδόμηση της ίδιας της οικονομίας και του τόπου μας και κατ΄ επέκταση της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

            Εκτιμώντας παράλληλα την περίοδο αυτή, τις πραγματικές και νέες ανάγκες της ευβοϊκής επιχειρηματικότητας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε εν όψη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, την δημιουργία των ακόλουθων τμημάτων εκπαίδευσης, κρίνοντας ότι ηυποστήριξη και η υλοποίηση της πρότασης μας θα τονώσει στην πράξη τις τοπικές επιχειρήσεις, την τοπική αγορά, και την τοπική οικονομία.

 

Τα Προτεινόμενα Τμήματα είναι :

 

ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ–ΣΕΦ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ -ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (Ταξιδιωτικοί συνοδοί, ξεναγοί, αγροτουρισμός, οικολογικός τουρισμός, πράσινος τουρισμός και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προώθηση τουριστικών προϊόντων, σχεδιασμός και προώθηση τουριστικών πακέτων, διαχείριση τουριστικής πληροφορίαςΣτελέχη ξενοδοχείων κλπ) 

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (Βιολογικές καλλιέργειες, σύγχρονες και νέες καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Παρασκευή - Μεταποίηση - Τυποποίηση- Συντήρηση και Διάθεση Τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, μελισσοκομία, ειδικευμένοι γεωκτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι μικρών εκμεταλλεύσεων. Ιχθυοτρόφοι και οστρακοτρόφοι. Ειδικοί στην αναδιάρθρωση καλλιεργειών. Καλλιεργητές κηπευτικών, ανθέων φυτωρίων κλπ)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στελέχη ειδικευμένα στο marketing Σύμβουλοι ανθρώπινων πόρων. Σύμβουλοι στα χρηματοοικονομικά και στις οικονομικοτεχνικές μελέτες).

 

            Εκτιμώντας πάντοτε στον μέγιστο βαθμό την καταλυτική συμβολή σαςστην επαγγελματική κατάρτιση των επιχειρηματιών και με την πεποίθηση ότι θα συμφωνήσετε με την πρόταση μας, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες.

 

Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/